Vnos vloge - proizvodna oprema - 2 del

Moderatorji: hmaverlpecovnik

Odgovori
tstrus
Prispevkov: 0
Pridružen: 24 Jul 2020, 07:34

Vnos vloge - proizvodna oprema - 2 del

Odgovor Napisal/-a tstrus »

Pozdravljeni,

vezano na vaš odgovor, prosim za komentar, povzemam odgovor spodaj.

Naložba v obdelavo in predelavo lesa je upravičena do podpore, če NE GRE za majhen obseg predelave lesa iz tretjega odstavka 83. člena Uredbe.
Pogoj se preverja na dan oddaje vloge.
V vlogo se navede opremo za predelavo lesa, ki jo ima upravičenec na dan vložitve vloge na javni razpis, ter priloži se popis osnovnih sredstev upravičenca. Preverja se stanje na dan vložitve vloge.

Skladno v vašimi navodili - opis dokazil ob vlogi, stran 12/14 piše:
- Skupen seštevek nominalnih kapacitet iz 1. in 2. točke (opomba: točka 1 - primer vnosih polj - Seznama obstoječe opreme predelave lesa", točka 2 - primer vnosnih polj Seznama nove opreme predelave lesa. se bodo ušošteval pri preverjanju pogoja, da ne gre za majhen obseg predelave lesa iz 83. člena uredbe.

Torej se glede stanje OB ZAKLJUČKU NALOŽBE. Enak kriterij je pri razpisu, ki se navezuje na 83. člen uredbe, pri čemer se tudi tam za ta kriterij glede stanje OB ZAKLJUČKU naložbe. Prosim za pojansnilo, in pojasnilo kako ravnati v konkretnem primeru, če se v okviru naložbe ne bo kupilo novo opremo?
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: Vnos vloge - proizvodna oprema - 2 del

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Za izračun upoštevajte navodila iz informativne priloge: Opis dokazil k vlogi.
V kolikor se zaradi naložbe povečuje nominalna kapaciteta obstoječega stroja oziroma opreme, se le-to navede že v Seznamu obstoječe opreme.
Odgovori

Vrni se na “Pogoji za pridobitev sredstev”