nova zaposlitve - kamp

Moderatorji: hmaverlpecovnik

Odgovori
milko3
Prispevkov: 0
Pridružen: 02 Nov 2016, 12:15

nova zaposlitve - kamp

Odgovor Napisal/-a milko3 »

Prosim za jasen odgovor: Podjetje deluje na področju turizma (kamp) in ima večino zaposlitev sezonskih (v obdobju od aprila do oktobra posameznega leta, ko je kamp odprt). V podjetju je redno zaposlenih 5 oseb (ves čas, tudi v obdobju, ko je kamp zaprt), trenutno pa ima podjetje 17 zaposlenih (kolikor jih bo verjetno tudi v času prijave na razpis). Sezonskim delavcem s 01.11.2020, ko se kamp zapre, preneha pogodba o zaposlitvi, kar pomeni, da bo od 01.11.2020 do 01.04.2021 v podjetju le 5 zaposlenih. Z novo sezono se bo ponovno zaposlovalo sezonske delavce (in tako vsako leto naprej), bo pa podjetje na račun realizacije naložbe za polni delovni čas redno (za obdobje najmanj treh let s poskusno dobo) zaposlilo še eno dodatno osebo, tako da bo po novem 6 redno zaposlenih. Dobi podjetje v tem primeru 16 točk pri merilu Novoustanovljena delovna mesta?
lpecovnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 04 Avg 2020, 07:47

Re: nova zaposlitve - kamp

Odgovor Napisal/-a lpecovnik »

Pozdravljeni. Za novo zaposlitev se šteje zaposlitev, ki je bila sklenjena po oddaji vloge na javni razpis za namen dejavnosti iz Priloge 12 Uredbe, ki jo je upravičenec navedel v vlogi in bo predmet podpore, ter mora trajati še vsaj tri koledarska leta po zadnjem izplačilu sredstev. Novo delovno mesto se bo izkazovalo s kopijo pogodbe o zaposlitvi.
Pri obravnavi vloge se pri merilu »Novoustanovljena delovna mesta«, če gre za zahtevno naložbo dodeli 16 točk, v primeru enostavne naložbe se dodeli 15 točk.
Odgovori

Vrni se na “Merila za ocenjevanje vlog”