ločeno računovodstvo

Moderatorji: lpecovnikhmaver

Odgovori
dtrpin
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:53

ločeno računovodstvo

Odgovor Napisal/-a dtrpin »

V prilogi "Dokazila ob zahtevku" piše ločeno računovodstvo in sicer da je potrebno za vse poslovne dogodke v zvezi z izvedbo naložbe, ki je predmet podpore voditi ločeno računovodstvo?

Kaj konkretno to pomeni. Na hitro smo si razlagali, da mora biti ločeno računovodstvo za podprto dejavnost, in ostale dejavnosti, vendar tukaj govori, da morajo biti ločeni samo dogodki vezani na naložbo?

Lp, Darija
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: ločeno računovodstvo

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Upravičenec mora po izdaji odločbe o pravici do sredstev za vse poslovne dogodke v zvezi z izvedbo naložbe, ki je predmet podpore iz tega podukrepa, voditi ločeno računovodstvo v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi in pravili skrbnega računovodenja ali druge ustrezne evidence, če upravičenec ne vodi računovodstva v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi. Zahtevku za izplačilo sredstev se priloži izpis iz ločenih knjigovodskih evidenc ali drugih ustreznih evidenc, iz katerega so razvidni vsi poslovni dogodki v zvezi z izvedbo naložbe, ki je predmet podpore iz tega podukrepa.

Upravičenec mora še tri koledarska leta po zadnjem izplačilu sredstev za ustvarjene prihodke iz dejavnosti, ki je predmet podpore, voditi ločeno računovodstvo v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi in pravili skrbnega računovodenja. Poročilu iz tretjega odstavka tega člena se priloži izpisek iz ločenih knjigovodskih evidenc (prihodkovno mesto), iz katerega je razviden prihodek iz dejavnosti, ki je predmet podpore.

Ločeno knjigovodstvo se vodi le za podprto dejavnost, zanima nas prihodek, ustvarjen iz podprte dejavnosti. Upravičenec mora namreč najpozneje v tretjem koledarskem letu po zadnjem izplačilu sredstev ustvariti prihodek v višini letne bruto minimalne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji iz dejavnosti, ki je predmet podpore. Če je upravičenec nosilec dopolnilne dejavnosti, pa mora ustvariti prihodek v višini polovice letne bruto minimalne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji iz dejavnosti, ki je predmet podpore.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”