nobo delovno mesto

Moderatorji: lpecovnikhmaver

Odgovori
djericek
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:55

nobo delovno mesto

Odgovor Napisal/-a djericek »

Na kmetiji so bili v letu 2019 in so tudi sedaj 3 kmečko zavarovani torej ima kmetija 3 PDM (oče, mama, sin ) .
Torej če želijo uveljavljati merilo novo ustanovljeno delovno mesto je potrebno na kmetiji dosegati tri koledarska leta po izplačilu sredstev 4 PDM?
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: nobo delovno mesto

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Če je upravičenec nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, se kot novoustanovljeno delovno mesto šteje tudi vključitev člana kmetije, katere član je upravičenec, v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti, ki traja neprekinjeno najmanj tri koledarska leta po zadnjem izplačilu sredstev.
Upošteva se torej vključitev člana kmetije, ki pred oddajo vloge na javni razpis ni bil zavarovan iz opravljanja kmetijske dejavnosti, v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti.
Uredba ne določa, da se mora število PDM, ki se ga doseže z novo ustanovljenim delovnim mestom, vzdrževati po zadnjem izplačilu sredstev. Mora pa novo ustanovljeno delovno mesto iz naslova pokojninskega, invalidskega in zdravstvenega zavarovanja trajati neprekinjeno najmanj tri koledarska leta po zadnjem izplačilu sredstev. Upravičenec bo moral še tri koledarska leta po zadnjem izplačilu v poročilu o izpolnjevanju obveznosti navajati podatke o novo zaposleni osebi (ime in priimek, naslov, davčna številka oziroma EMŠO in dan začetka zavarovanja).
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”