Gradnja-število zahtevkov

Moderatorji: hmaverlpecovnik

Odgovori
ezamansatej
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 15:38

Gradnja-število zahtevkov

Odgovor Napisal/-a ezamansatej »

Sem samostojni podjetnik in se ukvarjam s kmetijsko dejavnostjo (čebelarstvo). V letu 2021 načrtujemo izgradnjo trietažnga Kmetijsko proizvodnega objekta. Etaža v kleti in pritličju bo namenjena predelavi in trženju kmetijskih proizvodov (medeni izdelki), tretja etaža pa bo namenjena izvajanju dejavnosti apiterapije, ki ni kmetijska dejavnost. Pripravljamo dokumentacijo za prijavo na javni razpis za podukrep 6.4. ter istočasno na javni razpis za podukrep 4.2. Okvirna ocena investicije ter opreme je 580.000 €.
Glede na razpisne pogoje v obeh razpisih, se objekt deli po projektantskem izračunu deleža volumna objekta in sicer 68.73% na kmetijski del in 31,27% volumna na nekmetijski del.
V zvezi navedeno razdelitvijo volumna objekta in glede na določbe v 102. Členu Uredbe o izvajanju ukrepa naložbe v osnovna sredstva in …. Sprašujemo, ali se lahko vloži posamezni zahtevek, ki ni zadnji zahtevek za izplačilo sredstev pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja oziroma ko je zaključena posamezna tehnološka celotna (naprimer: izveden zidan del objekta; izvedena vgradnja stavbnega pohištva, končana zunanja ureditev; …)? Uporabno dovoljenje se bo namreč pridobilo za celoten objekt.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: Gradnja-število zahtevkov

Odgovor Napisal/-a hmaver »

V primeru dveh zahtevkov za izplačilo sredstev mora biti pred vložitvijo posameznega zahtevka, ki ni zadnji zahtevek za izplačilo sredstev, zaključen del naložbe, ki predstavlja zaključeno vsebinsko oziroma tehnološko celoto.
Če upravičenec vlaga zahtevek po zaključenih gradbeno obrtniških delih in pred namestitvijo opreme, morajo biti gradbeno obrtniška dela pred vložitvijo zahtevka zaključena v celoti.
Če gre za naložbo v ureditev zahtevnih ali manj zahtevnih objektov v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, mora imeti upravičenec ob zadnjem zahtevku za izplačilo sredstev pravnomočno uporabno dovoljenje.
Odgovori

Vrni se na “Zahtevki za izplačilo sredstev”