Solastništvo in sprememba deležev

Moderatorji: hmaverlpecovnik

Odgovori
dejaz
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Sep 2020, 13:08

Solastništvo in sprememba deležev

Odgovor Napisal/-a dejaz »

Pozdravljeni,

V kolikor sta 2 lastnika objekta (50%, 50%), ali se lahko po oddaji vloge spreminja delež lastništva oz. So kakšne omejitve? Polovični lastnik bo prijavitelj na razpis, drug solastnik pa bo podelil dovoljenje za naložbo.
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: Solastništvo in sprememba deležev

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Vsako spremembo, ki vpliva na izvajanje naložbe ter na namen, za katerega je bila stranki dodeljena pravica do sredstev, mora upravičenec javiti na Agencijo.
Zahtevek za izplačilo sredstev mora namreč izpolnjevati pogoje iz predpisov, javnega razpisa in odločbe o pravici do sredstev.

Spremembo obveznosti o pravici do sredstev določa 54. člen Zakona o kmetijstvu. Po izdaji odločbe o pravici do sredstev in pred potekom roka za izpolnitev obveznosti iz predpisov, javnega razpisa in odločbe o pravici do sredstev, lahko stranka vloži največ dva obrazložena zahtevka za spremembo obveznosti, določenih v odločbi o pravici do sredstev.
Če bi bile tudi s spremembo obveznosti izpolnjene vse zahteve iz predpisov in javnega razpisa ter dosežen namen, za katerega je bila stranki dodeljena pravica do sredstev, AKTRP strankinemu zahtevku za spremembo ugodi.

Če sprememba deleža lastništva ne vpliva na izpolnjevanje pogojev iz predpisov, javnega razpisa in odločbe o pravici do sredstev, se spremembi ugodi.
Odgovori

Vrni se na “Razno”