2 vprašanji

Moderatorji: hmaverlpecovnik

Odgovori
gozdarle
Prispevkov: 0
Pridružen: 24 Avg 2020, 11:37

2 vprašanji

Odgovor Napisal/-a gozdarle »

1) Vlagatelj želi pridobiti mlin za sekance, ki ima lastni motor ter gozdarsko dvigalo. Mlin bo torej sam delovni stroj. Za potrebe dela ter premikanja ga bo postavil na kamion/prikolico, ki pa ga ne bo uveljavljal v vlogi za javni razpis. Je na tak način mogoče pristopiti k razpisu, gre za upravičen strošek?
2) 90/3/3 člen Uredbe ima obveznost določitve sedeža izvajanja dejavnosti. Potemtakem mora tudi mlin eksplicitno biti samo na sedežu, ki se bo izbral ali gre lahko tudi naokoli po deloviščih, ki so predmet izvajanja dejavnosti pravne osebe? Če ja, kaj se zgodi v primeru, če so delovišča in izvajanje dejavnosti pravne osebe tudi zunaj meja Slovenije - je to dovoljeno ali ne?
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: 2 vprašanji

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Če je iz specifikacij jasno razvidno, da gre pri naložbi za nakup delovnega stroja v skladu z zakonom, ki ureja motorna vozila, je delovni stroj upravičen strošek.

V vlogi se navede lokacija naložbe. Navedete lokacijo, kjer se bo ta stroj nahajal, ko ne bo v uporabi. Za namen izvajanja podprte dejavnosti lahko upravičenec stroj premika po deloviščih tudi izven meja Slovenije. Premik stroja se lahko izvede izključno za namen izvajanja podprte dejavnosti, ki jo je upravičenec navedel v vlogi.
Odgovori

Vrni se na “Razno”