Vnos vloge

Moderatorji: lpecovnikhmaver

Odgovori
gozdarle
Prispevkov: 0
Pridružen: 24 Avg 2020, 11:37

Vnos vloge

Odgovor Napisal/-a gozdarle »

1) V zavihtku "podatki o podjetju" mora vlagatelj podati povprečno število zaposlenih na podlagi delovnih ur. Se pod to število šteje podatek, ki ga ima vlagatelj v bilanci iz leta 2019 ali je potrebno izračunati povprečno število za leto 2020?
2) V dinamiki črpanja je potrebno napisati predviden datum vložitve zahtevka za izplačilo. Je obvezno potrebno zahtevek vložiti na datum / po tem datumu ali je mogoče vložiti tudi pred predvidenim datumom?
3) Je potrebno v seznam opreme za predelavo lesa dati stroj, ki je sicer za predelavo lesa, vendar nima povezave s predmetom razpisa (vlagatelj ima cepilnik za drva vendar na razpisu kandidira za stroj za izdelavo sekancev)?
Če ima vlagatelj namen staro opremo ki je povezana s predmetom razpisa prodati pred vložitvijo zahtevka jo je potrebno vpisati v seznam opreme ali ne?
V prilogi "popis osnovnih sredstev", ki jo mora priložiti vlagatelj je potrebno dati čisto vsa osnovna sredstva, ki jih ima vlagatelj ali samo ta, ki so povezana s šifro dejavnosti in predmetom razpisa?
4) Pri lokaciji naložbe je potrebno označiti ali si lastnik/solastnik nepremičnine. Kaj se označi v primeru in naredi s prilogo, ko naložba ne bo predmet vlaganja v nepremičnino?
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: Vnos vloge

Odgovor Napisal/-a hmaver »

1) Na zavihku "podatki o podjetju" vnesete povprečno število zaposlenih v letu 2019, kakor je navedeno v bilancah za leto 2019. Upravičenci, pri katerih je od zadnjih oddanih bilanc do vložitve vloge na javni razpis prišlo do spremembe
obsega zaposlenih oseb, pa morajo k vlogi priložiti s strani FURS potrjen obrazec REK-1 Obračun davčnih odtegljajev od dohodkov iz delovnega razmerja (potrdilo ne sme biti starejše od 30 dni od dneva, ko je bila vloga na javni razpis vložena).
2) Navede se predviden datum vlaganja zahtevkov, upravičenci pa bodo imeli možnost vlaganja zahtevkov za izplačilo sredstev do skrajnega roka, torej do 30. junija 2023. Zahtevek se bo torej lahko vložil pred ali po predvidenem datumu, vendar najkasneje na dan 30. junij 2023.
3) V Seznam opreme za predelavo lesa se navede vsa oprema za predelavo lesa, ki jo ima upravičenec na dan vložitve vloge na javni razpis. Priloži se popis vseh osnovnih sredstev upravičenca.
4) Če gre za pri naložbi izključno za nakup opreme, ki ne bo nameščena v objektu, se na zavihku Lokacija naložbe označi "Sem EDINI LASTNIK nepremičnin, na katerih se bo izvajala naložba" DA in "Sem SOLASTNIK nepremičnin, na katerih se bo izvajala naložba" NE.
Odgovori

Vrni se na “Razno”