Gradbeno dovoljenje in naložba v vinsko klet

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
gkramb
Prispevkov: 0
Pridružen: 13 Jul 2020, 09:16

Gradbeno dovoljenje in naložba v vinsko klet

Odgovor Napisal/-a gkramb »

Kandidat za razpis ima dopolnilna dejavnost in bi želeli investirat v rekonstrukcijo celotnega objekta, na razpis pa bi se želeli prijaviti za podporo pri rekonstrukciji vinske kleti in nakup opreme (sodi, hladilniki,…). Klet je del objekta, ki je v osnovi turizem na kmetiji – gostišče.
Objekt ima pravnomočno gradbeno dovoljenje in uporabno dovoljenje in je večinsko klasificiran kot Gostilne, restavracije in točilnice. V manjšem deležu je del stavbe klasificiran kot Stavbe za skladiščenje pridelka – kleti vinske kleti.
1.) Ali je kandidat upravičen do podpore za naložbo v rekonstrukcijo kleti in nakupa opreme? Ali je gradbeno dovoljenje skladno?
2.) Pod katero vrsto upravičenih stroškov se iz Seznama upravičenih stroškov in najvišjih priznanih vrednosti upoštevajo stroški za rekonstrukcijo vinske kleti in nakupa opreme?

Hvala za odgovor!
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Gradbeno dovoljenje in naložba v vinsko klet

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

Za rekonstrukcijo je potrebno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo (iz PZI in ostale dokumentacije naj bi bilo razvidna namembnost objekta za predvideno naložbo) v skladu z Gradbenim zakonom. Glede na to, da gre za večetažni objekt bodo za rekonstrukcijo potrebne tri ponudbe. Opreme je pod šifro 1.4.5.2.1.
Odgovori

Vrni se na “Pogoji za pridobitev sredstev”