GD, ki se ne glasi na upravičenca

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
gkramb
Prispevkov: 0
Pridružen: 13 Jul 2020, 09:16

GD, ki se ne glasi na upravičenca

Odgovor Napisal/-a gkramb »

Zakonca živita v istem gospodinjstvu, mož je nosilec dejavnosti (osnovne kmetijske in dopolnilne), žena pa je lastnica objekta za katerega se načrtuje naložba v rekonstrukcijo za namen predelave in trženja kmetijskih proizvodov. Mož, kot nosilec dejavnosti, bi želel kandidirati za pridobitev sredstev. Problem nastane, saj bodo pridobili gradbeno dovoljenje, ki se bo glasilo na lastnico (torej ženo). Kot je bilo rečeno, se mora gradbeno dovoljenje za namen pridobitve sredstev na razpisu glasiti na upravičenca (torej moža).

Ali bi bilo v redu, če se glede na Gradbeni zakon (3. odstavek 66. člen) po izdaji pravnomočnega gradbenega dovoljenja, vendar pred prijavo na JR, spremeni investitorja na moža, in se tako spremeni gradbeno dovoljenje na moža? Ali se s tem zadovolji potrebe razpisa? Ali bi bile še kakšne druge možnosti za razrešitev tega problema za namen prijave na JR.

Najlepša hvala za odgovor in lepo prosim za obrazložitev!
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: GD, ki se ne glasi na upravičenca

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

100. člen Uredbe določa, da na nepremičnini, na kateri se izvaja naložba v gradnjo novega objekta, mora imeti vlagatelj lastninsko, solastninsko ali stavbno pravico; dalje  če gre za ureditev zahtevnih, manj zahtevnih ali nezahtevnih objektov v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, mora imeti veljavno pravnomočno gradbeno dovoljenje. Če gre za ureditev zahtevnih ali manj zahtevnih objektov, se vlogi na javni razpis priložijo projektna dokumentacija za izvedbo gradnje, popis del in projektantski predračun v skladu s predpisom, ki ureja podrobnejšo vsebino dokumentacije in obrazce, povezane z graditvijo objektov, razen za naložbe iz druge alineje 98.a člena te uredbe; gradbeno dovoljenje se glasi na vlagatelja.
V kolikor bo ustrezno pravnomočno gradbeno dovoljenje pred oddajo vloge bo ustrezalo pogoju JR.
Odgovori

Vrni se na “Pogoji za pridobitev sredstev”