Registracija obrata

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
isket
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 12:34

Registracija obrata

Odgovor Napisal/-a isket »

Spoštovani.
UVHVVR je na svoji spletni strani objavil, da se v želji zmanjšati administrativne ovire štejejo kot registrirani vsi nosilci živilske dejavnosti, ki so:
- vpisani v evidence rejnih živali v skladu s predpisi, ki urejajo evidence rejnih živali,
- vpisani v centralni register akvakulture v skladu s predpisi, ki urejajo centralni register akvakulture,
-vpisani v register čebelnjakov v skladu s predpisi, ki urejajo register čebelnjakov, ali
- oddali zbirno vlogo v skladu s predpisom, ki ureja izvedbo ukrepov kmetijske politike za področje pridelave kmetijskih rastlin
in je na podlagi podatkov zbranih iz naštetih evidenc, registrov oziroma zbirne vloge razvidno, da svoje kmetijske pridelke in/ali živali dajejo na trg za javno potrošnjo.
(https://www.gov.si/zbirke/storitve/vlog ... ga-obrata/)

Zanima nas ali vlagatelj, ki ima v ZV za leto 2020 pod rubriko VLOGA ZA REGISTRACIJO OBRATA NA PODROČJU PRIMARNE PRIDELAVE ŽIVIL RASTLINSKEGA IZVORA IN REGISTRACIJO OBRATA NA PODROČJU PRIMARNE PRIDELAVE KRME TER SPREMEMBO PODATKOV O DEJAVNOSTI(H)OBRATA za leto 2020 navedeno na primer »Izjavljam, da oddajam na trg naslednje skupine primarnih živil rastlinskega izvora: Sadje in namizno grozdje« izpolnjuje pogoje 6. odstavka 35. člena Uredbe?
Naložba se nanaša na novogradnjo in nakup opreme za predelavo sadja.
Enako nas zanima tudi v primeru novogradenj kleti: »Izjavljam, da oddajam na trg naslednje skupine primarnih živil rastlinskega izvora: Grozdje in vino«

Ali v tem primeru pod prilogo registracija obrata pripnemo ZV?

Hvala za čimprejšnje pojasnilo.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Registracija obrata

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

V postavljenem vprašanju ste navedli, da se poenostavitve nanašajo na kmetijske pridelke, ki se dajejo na trg. Glede na navedbo, da se naložba nanaša na predelavo kmetijskih proizvodov se zahteva vpis v register živilskih obratov. Zbirna vloga se prilaga tudi v primeru naložbe v trženje kmetijskih proizvodov.
Odgovori

Vrni se na “Pogoji za pridobitev sredstev”