Enakopravna obravnava

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
isket
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 12:34

Enakopravna obravnava

Odgovor Napisal/-a isket »

Uredba v členu 25. (merila za ocenjevanje vlog) v odstavku 4, četrta točka določa merila za proizvodno usmeritev kmetijskih gospodarstev:
- vključenost v sheme kakovosti hrane oziroma pridelava vina z zaščitenim geografskim poreklom.

Sam javni razpis pa navedenega merila ne predvideva.
Menimo, da gre za neusklajena merila v Javnem razpisu z merili predpisanimi v sami Uredbi ter s tem za kršenje in izigravanje pravil iz Uredbe in Programa razvoja podeželja.
Zaradi tega bo prišlo do neenakopravne obravnave vlagateljev na sklopu B- enostavne naložbe z ostalimi vlagatelji, odločbe izdane na podlagi takšnih meril pa bodo izdane na podlagi umetno ustvarjenih pogojev:
- brez poseganja v posebne določbe se nobena ugodnost na podlagi področne kmetijske zakonodaje ne odobri fizičnim ali pravnim osebam, v zvezi s katerimi je ugotovljeno, da so bili pogoji za pridobitev takšnih ugodnosti ustvarjeni umetno in v nasprotju s cilji te zakonodaje.

Predlagamo, da neusklajen Javni razpis razveljavite in objavite novega – usklajenega, katerega merila bodo enakopravno obravnavala vlagatelje.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Enakopravna obravnava

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

Vključitev podukrepa 4.2 v Uredbo je določeno od 29. do 41. člena te Uredbe ter SKUPNE DOLOČBE, ki veljajo za navedene podukrepe od 91. do 110. člena Uredbe.
25. člen Uredbe (kot ga navajate) je določen za podukrep 4.1. Nadalje so v 1. odstavku 38. člena navedena merila za ocenjevanje vlog iz podukrepa 4.2, ki se lahko podrobneje opredelijo v javnem razpisu prav tako točkovalnik za ocenjevanje v skladu z 2. odstavkom istega člena.
Menimo, da so merila za podukrep 4.2 usklajena z Uredbo in ni razloga za razveljavitev razpisa.
Odgovori

Vrni se na “Merila za ocenjevanje vlog”