Upravičenost stroškov pri KRA_OGRM

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Upravičenost stroškov pri KRA_OGRM

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni,

obtežba na kmetijskem gospodarstvu znaša manj kot 0,5 GVŽ/ha. Vlagatelj je vključen v KRA_OGRM (8 točka 17 člena Uredbe).

Zanima nas, katere stroške iz priloge 2 Javnega razpisa, lahko uveljavlja kot upravičene.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: Upravičenost stroškov pri KRA_OGRM

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Pogoj glede obtežbe 0,5 GVŽ/ha velja za vse naložbe v ureditev pašnikov, razen za naložbe v visoke premične varovalne elektromreže (strošek 3.3.3.3).
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: Upravičenost stroškov pri KRA_OGRM

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Dodatno pojasnilo: za vse naložbe v postavitev pašnikov velja pogoj iz 5. točke 17. člena Uredbe (povprečna obtežba z živino na kmetijskem gospodarstvu mora znašati vsaj 0,5 GVŽ/ha kmetijskih površin), edina izjema od navedenega pogoja so naložbe v visoke premične varovalne elektromreže na območjih pojavljanja medveda in volka. Pri slednjih se preverja vključenost vlagatelja v operacijo Reja domačih živali na območju pojavljanja velikih zveri, zahteva KRA_OGRM: Varovanje črede z visokimi premičnimi varovalnimi elektromrežami, v okviru ukrepa kmetijsko okoljska podnebna plačila, ne pa tudi pogoj glede obtežbe 0,5 GVŽ/ha.
V primeru naložb v visoke premične varovalne elektromreže sta relevantni šifri iz priloge 2 k JR (kot se je glasilo tudi vprašanje) šifri 3.3.3.3.1 (Elektro mreža, premična, višine do 90 cm) in 3.3.3.3.2 (Elektro mreža, premična, višine do 1,08 m), poleg teh dveh cifer pa je mogoče v primeru naložb v visoke premične varovalne elektromreže izbrati tudi strošek "drugo na osnovi treh podnudb", če elektro mrež ni mogoče umestiti v enega od zgoraj navedenih šifer (če je predmet naložbe npr. elektro mreža, višja od 1,08m).
Odgovori

Vrni se na “13. javni razpis za za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020, namenjene zaščiti živali na paši pred velikimi zvermi (datum objave: 24. 7. 2020)”