E-VNOS VLOGE

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
psenicar
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 15:44

E-VNOS VLOGE

Odgovor Napisal/-a psenicar »

Ali je potrebno na zavihku lokacija prevladujoče naložbe - nepremičnine, ki so predmet naložbe, vnesti tudi vse parcelne številke vseh pašnikov, ki so predmet naložbe in kjer bo potekala ograja ali to velja le za parcelne številke, kjer bodo stala krmišča, zavetišča, vodna zajetja - se pravi zgradbe?
Kmetija bo s šest žično ograjo ogradila osem GERK-ov, ki v naravi predstavljajo vsak samostojni pašnik s svojo obodno ograjo. Ali na zavihku upravičeni stroški, strošek z isto šifro vnesemo samo enkrat za vse GERK-e skupaj (3.3.1.5.2 - 6-žične elektro ograje - na območju pojavljanja velikih zveri) in en predračun skupaj ali ločeno za vsak GERK posebej?
Kaj vnašamo na zavihku kmetijsko gospodarstvo - popis vseh strojev, opreme in objektov na kmetiji ali le objektov, ki so predmet naložbe (npr. zavetišče, krmišče, vodna zajetja,...)

Lepo prosim za natančnejša pojasnila!

Hvala in lep pozdrav, Polona
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: E-VNOS VLOGE

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Na zavihku lokacija prevladujoče naložbe se tabelo "nepremičnine, ki so predmet naložbe" izpolni s podatki o vseh zemljiških parcelah, na katerih se bo izvajala naložba (torej tudi parcele, kjer bo potekala ograja pašnika). Predračun za istovrstne stroške je lahko eden za vse GERK-e skupaj, seveda pa je koristno, če stroške na predračunu sami razdelite še na deleže za vsak posamezni GERK (pripišete opombe ali podobno, s čimer olajšate delo pregledovalcu). Zavihek kmetijsko gospodarstvo je relevanten v primeru gradnje - navede se stanje pred in po naložbi ter razlika med njima.
Odgovori

Vrni se na “13. javni razpis za za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020, namenjene zaščiti živali na paši pred velikimi zvermi (datum objave: 24. 7. 2020)”