OBVEZNOST_SKUPNI PRIHODEK

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
simonse
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Jan 2019, 09:23

OBVEZNOST_SKUPNI PRIHODEK

Odgovor Napisal/-a simonse »

Vlagatelj kandidira na zahtevno naložbo in načrtuje, da bo obseg skupnega letnega prihodka iz poslovanja kmetijskega gospodarstva, vključno z vrednostjo neposrednih plačil po zaključku naložbe znašal čez 150.000 € skupnega prihodka na PDM. Iz teh meril bo prejel tudi točke in če upravičenec pri ocenjevanju vloge na javni razpis prejme točke v okviru meril »načrtovani obseg skupnega prihodka iz poslovanja kmetijskega gospodarstva na PDM po zaključku naložbe«, mora izpolniti zahteve iz teh meril najpozneje v tretjem koledarskem letu po zadnjem izplačilu sredstev.

VPRAŠANJE:

1. Ali vlagatelj mora izpolniti to obveznost, višino skupnega prihodka na PDM več kot 100.000 € na PDM (npr. 105.000 €), da izpolni merilo glede pridobitve točk (5 točk), vsaj enkrat v 3 letih po izplačilu sredstev, pa čeprav načrtuje v poslovnem načrtu cca 150.000 € skupnega prihodka na PDM ?

Hvala
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: OBVEZNOST_SKUPNI PRIHODEK

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Da, če je upravičenec pri ocenjevanju vloge na javni razpis prejel točke v okviru meril iz druge alineje 1. točke tretjega odstavka ali druge alineje 1. točke četrtega odstavka 25. člena te uredbe, mora izpolniti zahteve iz teh meril najpozneje v tretjem koledarskem letu po zadnjem izplačilu sredstev. Vsaj enkrat v treh letih po zadnjem izplačilu sredstev mora doseči prihodek na PDM, ki ustreza kriteriju za dodelitev točk, kot je bilo pojasnjeno že tudi tu: https://forum2.arsktrp.gov.si/viewtopic ... 278&t=8740
Odgovori

Vrni se na “14. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020 za naložbe v prilagoditev kmetijskih gospodarstev izvajanju nadstandardnih zahtev na področju zaščite rejnih živali (datum objave: 17. 7. 2020)”