upravičeni stroški

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
Vike d.o.o.
Prispevkov: 0
Pridružen: 29 Jul 2020, 07:59

upravičeni stroški

Odgovor Napisal/-a Vike d.o.o. »

Pozdravljeni,

1. Kmetija načrtuje nakup nove cisterne za gnojevko - ali je ta upravičena kot samostojna (iz seznama A)?
2. Kmetija razmišlja tudi o nadgradnji, z nakupom cevnega sistema za dovajanje gnojevke neposredno v tla (iz seznama C) - ali je v tem primeru upravičen tako nakup cisterne, kot tudi cevnega sistema?
3 Kmetija načrtuje nakup čelnega traktorskega nakladalnika, kjer okoljskih pogojev ni mogoče opredeljevati samostojno (iz seznama B) - je ta upravičen?
4 Kmetija je v lanskem letu zgradila 2 silosa za krmo, kakšno dokumentacijo morajo predložiti, kakšni morajo biti datumi te dokumentacije?

Lep dan želim,

Andreja
Vike d.o.o.
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: upravičeni stroški

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Kot je bilo na tem forumu že večkrat pojasnjeno (npr. tu: https://forum2.arsktrp.gov.si/viewtopic ... 516&t=9098), je le kmetijsko mehanizacijo iz seznama C možno kupiti samostojno. Mehanizacija iz seznama A je upravičena le v okviru naložbe v ureditev hleva, ki je po predpisih o graditvi objektov zahtevni ali manj zahtevni objekt, mehanizacija iz seznama B pa v okviru naložbe v ureditev skladišča za krmo, v katerih se bo ta mehanizacija uporabljala.
Dokumentacija, ki jo je potrebno priložiti za silosa, je odvisna od zahtevnosti gradnje. Pogoji so opredeljeni v 10. in 100. členu Uredbe.
Odgovori

Vrni se na “16. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020 za naložbe kmetijskih gospodarstev iz 1. in 7. točke prvega odstavka 5. člena Uredbe (datum objave: 30. 10. 2020)”