KOLEKTIVNA NALOŽBA_lastništvo

Moderatorji: rpakiz, nlenardic, simonisekp

KOLEKTIVNA NALOŽBA_lastništvo

OdgovorNapisal/-a simonse » 29 nov 2020, 11:19

Skupina kmetov (dva nosilca KMG) bosta kandidirala na kolektivno naložbo za objekt za skladiščenje kmetijskih proizvodov, v kovinske stolpne silose za žita in ureditev dvorišča. Lastništvo kmetijskega zemljišča, na katerem se bo izvedla gradnja novega objekta za skladiščenje kmet. proizvodov, ter na katerem se bodo postavili stolpni silosi, je od vodilnega parterja skupine kmetov.
Vsa pridobljena projektna dokumentacija in GD je na ime enega člana, samo vodilnega partnerja.
Imela bosta vzpostavljeno pogodbo o sodelovanju pri naložbi. Vsak posamezen član ne sme imeti več kot 70 % PKP, ki jih imajo v uporabi vsi člani oziroma več kot 70 % GVŽ, ki jih imajo v reji vsi člani skupine kmetov. Naložbo bosta uporabljala oba člana skupine kmetov v skladu s svojimi finančnimi prispevki opredeljenimi s pogodbo o sodelovanju pri naložbi.


VPRAŠANJE:
1. Ali je dovolj, da vodilni partner skupine kmetov k vlogi na JR priloži le najemno dolgoročno pogodbo o najemu, in sicer za obdobje najmanj do 31.12.2028, oziroma ali mora ta drugi član skupine kmetov imeti tudi solastništvo omenjenega kmetijskega zemljišča na katerem se bo izvedla naložba (silosi, objekt, dvorišče) ?

2.Glede kolektivne naložbe je tudi pogoj, da vsak posamezen član ne sme imeti več kot 70 % PKP, ki jih imajo v uporabi vsi člani oziroma več kot 70 % GVŽ, ki jih imajo v reji vsi člani skupine kmetov.
V našem primeru imata nekje enak obseg PKP v uporabi, glede GVŽ v reji pa imata nekje razmerje 60 % in 40 %.
Ali glede na to, da z PKP ne izpolnjujeta pogoja, ga pa z GVŽ lahko kanidirata na ta JR ?

3. Ob oddaji zahtevka za izplačilo sredstev morata biti oba solastnika navedene naložbe v razmerju glede na finančni vložek posameznega člana skupine kmetov, kar bosta dokazovala z notarsko overjeno pogodbo. Si prav razlagamo, oziroma je potrebno še kakšno dokazilo pri zahtevku ?

4. Ali je potrebna sprememba projektne dokumentacije na ime obeh članov skupine na podlagi katere je bilo izdano GD, ter ali je potrebna sprememba GD na katerem bosta navedena oba člana koletivne naložbe ?

Hvala za odgovor
simonse
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 jan 2019, 09:23

Re: KOLEKTIVNA NALOŽBA_lastništvo

OdgovorNapisal/-a nlenardic » 08 dec 2020, 07:50

1. Glede na to, da je predmet naložbe ureditev objekta, bi morala biti urejena tudi stavbna pravica, gradbeno dovoljenje pa bi se moralo glasiti na oba člana kolektivne naložbe.
2. Izpolnjen mora biti pogoj za PKP ali GVŽ, vendar glede na to, da pravite, da imata vlagatelja približno enak obseg PKP, izpolnjujeta pogoj tudi s PKP.
3. Na nepremičnini, kjer se bo izvajala naložba, morata že ob oddaji vloge biti vlagatelja solastnika ali pa mora biti urejena stavbna pravica za objekt, ki se bo postavljal. Lastništvo objekta mora biti prav tako vpisano v ZK.
4. Da, GD bi se moralo glasiti na oba člana.
nlenardic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 feb 2019, 09:57


Vrni se na 17. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2020 za naložbe kmetijskih gospodarstev iz 10. točke prvega odstavka 5. člena Uredbe (datum objave: 30. 10. 2020)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost