prenos kmetije

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
ademsar
Prispevkov: 0
Pridružen: 23 Maj 2016, 12:07

prenos kmetije

Odgovor Napisal/-a ademsar »

Ali lahko primer na spodnji kmetiji kandidira na JR?
Oče je lastnik 2 KMGMIDov in vse objektov. Gre za 2 ločeni kmetiji (njegovo domačo in 1 MID je prevzel po pokojni teti, ki sta na ločenih naslovih). Na tem MIDu od tete je že 4 leta prijavljen sin (torej ima svoj MID,prijavljene ima GERKe in zanje uveljavlja subvencije. Če ta sin lastniško prevzame kmetijo od očeta (prevzame torej obe kmetiji, je pa očetova kmetija precej večja od tetine) in prevzame njegov MID - ali se lahko prijavi na JR? Ali ta sin ne more kandidirati na JR,ker je že imetnik drugega MID?

Ali je iz naslova razpisa dovoljeno, da oče prenese vsa zemljišča in gospodarske objekte na enega sina, na drugega sina pa objekte, ki niso več uporabi (star hlev in kozolec) (objekti iz podedovane tetine kmetije).

Hvala Ana
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: prenos kmetije

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Ne, sin, ki ima že štiri leta prijavljen KMGMID z vrisanimi GERKi in uveljavlja subvencije, se ne more prijaviti na javni razpis M06.1. - Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete. Dejstvo, da bi lastniško prevzel tudi očetovo kmetijo, ki je večje od tiste, ki jo že ima v upravljanju, tega ne spremeni.
Objekti za rejo živali se v nobenem primeru ne smejo izločiti iz prevzema (tudi če je to star hlev), ostali kmetijski objekti pa se lahko izločijo samo v primeru, da služijo uporabi zemljišč, ki jih je obdržal prenosnik oz so bila izločena iz prevzema (do 0,5 ha).
Odgovori

Vrni se na “Vstopni pogoji za prijavo na javni razpis”