PRENOS KMETIJE_dve kmetiji - drugič

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
simonse
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Jan 2019, 09:23

PRENOS KMETIJE_dve kmetiji - drugič

Odgovor Napisal/-a simonse »

V navedenem primeru gre za dve kmetiji (kmetija A in kmetija B). Vsaka kmetija ima svoje objekte za izvajanje kmetijske dejavnosti, kmetijsko mehanizacijo, opremo, zemljo. Trenutno je zemlja pripisana na kmetiji A, zato ker na tisti lokaciji ni več aktiven KMG-MID.
Na kmetiji A bi bil prenosnik oče, kateri bi predal kmetijo prvemu sinu. Na kmetiji B bi bila prenosnik mama, katera je podedovala celotno kmetijo od pokojne tete, je v celoti le ona lastnik in mama bi predala to kmetijo drugemu sinu. Vsak sin bi imel svojo kmetijo in vsak od njiju bi posodabljal, nadaljeval z kmetovanjem na svoji kmetiji. Gre za medgeneracijski prenos in za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva.
V tem primeru ne gre za pripojitev kmetij, vsaka kmetija ima svoj sedež, svoja gospodarske objekte in svojo mehanizacijo.

Prosim za ponovno preučitev vprašanja in za vaš odgovor

Hvala
adirnbek
Prispevkov: 0
Pridružen: 09 Dec 2020, 11:15

Re: PRENOS KMETIJE_dve kmetiji - drugič

Odgovor Napisal/-a adirnbek »

Iz opisanega je razbrati, da bi šlo dejansko za delitev kmetije na oba sinova in ne za prenos, kajti zemljišča, ki bi jih potem prenesli na kmetijo B, sedaj obdeluje kmetija A. Menimo, da lahko na JR uspešno kandidira le eden.
Odgovori

Vrni se na “Vstopni pogoji za prijavo na javni razpis”