CILJ 6.2 uvedba in posodobitev hlevov za izboljšanje počutja živali

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
kmetjakob
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Okt 2020, 13:26

CILJ 6.2 uvedba in posodobitev hlevov za izboljšanje počutja živali

Odgovor Napisal/-a kmetjakob »

Vlagatelj ima (v okviru omenjenega cilja) namen kupiti opremo za nego živali (krtače). Ali je tukaj pogoj, da je vključen v ukrep Ekološko in/ ali DŽ?

Omenjena oprema bi bila nameščena v objektih (več krtač), s klasifikacijo po GD 12712 - stavbe za rejo živali - krmišče in v objektu s klasifikacijo 12712 - stavbe za rejo živali - staja, zanima nas ali sta objekta po klasifikaciji ustrezna za namen izpolnitve CILJA 6.2.

Vlagatel ima namen kupiti tudi lovilno kletko - zaradi načina reje (prosta reja), bi zaradi lažjega lovljenja goveda kupil omenjeno opremo. Oprema je mobilna, uporablja se lahko na pašniku ali pri nakladanju živali - kam lahko uvrstimo to opremo.

Hvala za odgovore.
adirnbek
Prispevkov: 0
Pridružen: 09 Dec 2020, 11:15

Re: CILJ 6.2 uvedba in posodobitev hlevov za izboljšanje počutja živali

Odgovor Napisal/-a adirnbek »

1. Ne, pogoj za izbor RC 6.2 ni vključenost v EK ali DŽ, je pa priporočljivo. Pomembno je, da investira v opremo, ki prispeva k boljšemu počutju živali (kar krtače vsekakor so).

2. Da, navedena objekta sta ustrezna za namestitev opreme za boljše počutje živali (krtač). K zahtevku bo moral priložiti ustrezna dokazila za izpolnitev tega RC (Računi in potrdila o plačilu,  fotografije pred in po naložbi. V primeru novogradenj ali investicijskega vzdrževanja mora upravičenec priložiti enaka dokazila kot se zahtevajo pri izpolnjevanju RC 1.4 oz./in RC 1.5).

3. Lovilno kletko, je možno uvrstiti pod opremo za uhlevitev.
Odgovori

Vrni se na “Poslovni načrt in izbira razvojnih ciljev”