maline v rastlinjaku - podvprašanje

"podnebne spremembe - rastlinjaki" (datum objave 31.7.2021)

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
kmetjakob
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Okt 2020, 13:26

maline v rastlinjaku - podvprašanje

Odgovor Napisal/-a kmetjakob »

Glede na odgovor, ki ste ga objavili:

Napisal/-a simonisekp » 15 Sep 2021, 06:55
Rastlinjak (tudi rastlinjak s trajnimi rastlinami), namakanje na 18 JR, trajni nasad na prostem pa 19 JR.

Dajem podvprašanje: Potem takem so maline v visokih tunelih (8*4*50m) upravičen srošek na 18. JR. Tako maline kot tunel (glede na njegove dimenzije) gredo v tem primeru na 3 ponudbe?

Prosim za čimprejšnje obravnavanje.

Hvala
Mira Kambič Štukelj
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: maline v rastlinjaku - podvprašanje

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Zaradi boljše preglednosti vam svetujem, da v bodoče za podvprašanja ne odpirate nove teme, temveč da ga objavite v isto temo kot osnovno vprašanje.

Da, tudi sadike so lahko upravičen strošek, v kolikor gre za nasad v rastlinjaku oz. pod tunelom, ker pa niso opredeljene v seznamu upravičenih, je potrebno priložiti tri ponudbe. Tuneli, ki so fiksni, se obravnavajo kot rastlinjaki (kot taki sodijo na 18. JR), tuneli, ki pa niso fiksni, pa se obravnavajo kot oprema na kmetijskih zemljiščih (kot oprema trajnega nasada sodijo na 19. JR). Za prve tako ni potrebno prilagati treh ponudb, za druge pa.
Odgovori

Vrni se na “18. javni razpis za podukrep 4.1: Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2021, operacija: Naložbe za izboljšanje splošne učinkovitosti in trajnosti kmetijskih gospodarstev, namenjene prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe”