SONČNA ELEKTRARNA - 2

Moderatorji: hmaverlpecovnik

Odgovori
milko3
Prispevkov: 0
Pridružen: 02 Nov 2016, 12:15

SONČNA ELEKTRARNA - 2

Odgovor Napisal/-a milko3 »

Pri temi SONČNA ELEKTRARNA ste zapisali: Če gre za samooskrbo, mora biti energija v celoti namenjena za nekmetijsko dejavnost, ki je predmet podpore. Naložba v samooskrbo s prodajo viškov ni upravičen strošek.

Ali prav razumem, da se lahko investira (in za ta namen dobi točke pri merilu naložba v pridobivanje električne in toplotne energije iz obnovljivih virov za namen prodaje) tudi v sončno elektrarno za namen samooskrbe, v kolikor je energija v celoti namenjena za nekmetijsko dejavnost, ki je predmet podpore? Ni pogoj, da mora biti električna energija v celoti namenjena za prodajo?
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: SONČNA ELEKTRARNA - 2

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Sončne celice za namen samooskrbe so lahko upravičen strošek, če je energija v celoti namenjena za dejavnost, ki je predmet podpore (samooskrba s prodajo viškov ni upravičen strošek).
V tem primeru se točk pri merilu "naložba v pridobivanje električne in toplotne energije iz obnovljivih virov ZA NAMEN PRODAJE" ne dodeli.
Odgovori

Vrni se na “Podukrep M6.4 - Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti - 2. JAVNI RAZPIS (10. 9. 2021 - 17. 12. 2021)”