sprememba namembnosti in GD

Moderatorji: lpecovnikhmaver

Odgovori
mkrivec
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Avg 2018, 07:44

sprememba namembnosti in GD

Odgovor Napisal/-a mkrivec »

Investitor bi v stari kmečki hiši uredil do sedaj še neizkoriščeno podstrešje. Za objekt lahko pridobi potrdilo, da je bil objekt zgrajen pred letom '67, je pa namembnost objekta stanovanjska hiša. Zaprosil je za spremembo namembnosti in bo pridobil novo gradbeno dovoljenje za spremembo namembnosti. Ali na podlagi tega gradbenega dovoljenja lahko kandidira za ureditev apartmaja na podstrešju in potem pridobi uporabno dovoljenje po zaključku naložbe?
hmaver
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Jul 2020, 10:17

Re: sprememba namembnosti in GD

Odgovor Napisal/-a hmaver »

Če gre za naložbo v vzdrževanje, ki je povezano s spremembo namembnosti zahtevnih, manj zahtevnih ali nezahtevnih objektov v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, mora imeti upravičenec ob oddaji vloge na javni razpis veljavno pravnomočno gradbeno dovoljenje.
Ob vložitvi zahtevka pa mora imeti upravičenec, če gre za naložbo v vzdrževanje, ki je povezano s spremembo namembnosti zahtevnih in manj zahtevnih objektov, pravnomočno uporabno dovoljenje, ki v tem primeru šteje kot zaključek naložbe.
Odgovori

Vrni se na “Podukrep M6.4 - Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti - 2. JAVNI RAZPIS (10. 9. 2021 - 17. 12. 2021)”