Združevanje 2 MIDov in pravice za ovce

Moderator: llipovsek

Združevanje 2 MIDov in pravice za ovce

OdgovorNapisal/-a vsajn » 21 sep 2009, 09:51

Kmetije dobivajo pozive za združevanje MIDov. Ker morajo kmetije združevanja MIDov urediti čim hitreje, me zanima sledeče.

Pri združevanju dveh MIDov bi bilo potrebno prenesti tudi pravice za ovce in koze - to se je navadno lahko uredilo od 15. sept. do 15. jan.
Glede na to, da se predvideva sprememba uredbe tudi na temo pravic za ovce in koze, me zanima kakšne bodo "posledice" za te kmetije, ki bodo v tem času prenašale pravice za ovce in koze zaradi združevanja MIDov. Se morda lahko zgodi, da se tem kmetijam, ki bodo "na novo" prevzele pravice za ovce in koze, ne bodo priznale pravice, glede na to, da se bo predvidoma upoštevala zgodovina?
vsajn
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 08:29

Re: Združevanje 2 MIDov in pravice za ovce

OdgovorNapisal/-a llipovsek » 09 okt 2009, 14:40

Premije in dodatne premije za ovce in koze se bodo z letom 2010 ukinile, zato prenosi premijskih pravic po koncu letošnjega obdobja obvezne reje niso več smiselni oziroma ne bodo vplivali na višino dodatkov od leta 2010 naprej. Dodatki k plačilnim pravicam iz naslova premij in dodatnih premij za ovce in koze se bodo izračunali na osnovi povprečnega števila odobrenih premij in dodatnih premij v referenčnem obdobju 2007-2008. Pri tem se bo, v primeru združevanja kmetij, število odobrenih premij in dodatnih premij z ukinjene kmetije pripisalo novi združeni kmetiji.
ARSKTRP
llipovsek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 jan 2009, 10:25


Vrni se na PREMIJA IN DODATNA PREMIJA ZA OVCE IN KOZE

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost