Izvedba aktivnosti LIN

Moderator: mstepec

Odgovori
ukese

Izvedba aktivnosti LIN

Odgovor Napisal/-a ukese »

V primeru, da je v LIN napisano, da se bo naredilo npr. 5 objav v tiskanih medijih ali izvedlo npr. 5 delavnic, v resnici pa bi jih bilo npr. 7 objav (zaradi večjih popustov pri objavi, boljših cenovnih pogojev,...) in pa npr. 10 delavnic. Ali lahko v zahtevku zaprosimo za sofinanciranje vseh 7 objav oziroma 10 delavnic (pri tem ne bi prekoračili zaprošenega oziroma odobrenega zneska sofinanciranja) ali samo za tistih 5 objav oziroma 5 delavnic, ki so zapisane v LIN-u?
ukese

Re: Izvedba aktivnosti LIN

Odgovor Napisal/-a ukese »

Z odločbo o potrditvi LIN se LAS-u odobrijo sredstva za aktivnosti, ki so predvidene v LIN v vsebini projekta in v pričakovanih rezultatih. V kolikor LAS katere izmed aktivnosti ne izvede, pomeni to, da projekt ni izveden v celoti in je projekt v celoti zavrnjen. V kolikor LAS izvede dodatno aktivnost, ki je ni predvidel v LIN, stroški, ki nastanejo v povezavi s takšno aktivnostjo, niso upravičeni do sofinanciranja.

Indikatorji v LIN so namenjeni spremljanju uspešnosti izvajanja projekta. Če niste dosegli predvidene ciljne vrednosti indikatorjev, vas prosimo za pojasnitev, npr. vzroki, kdaj jih boste dosegli ..., če indikatorje presegate, toliko bolje.

V kolikor ugotovite, da bo prišlo do vsebinske, časovne ali finančne spremembe pri izvedbi projekta v primerjavi z LIN, morate vložiti vlogo za spremembo LIN, najbolje pred spremembo izvajanja projekta, drugače pa najkasneje na dan, ko se izteče rok za vložitev zahtevka.
Odgovori

Vrni se na “Ukrep št. 41 (411, 412, 412) – Izvajanje lokalnih razvojnih strategij”