Gospodarnost poslovanja

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
jmotaln
Prispevkov: 0
Pridružen: 29 Feb 2016, 11:31

Gospodarnost poslovanja

Odgovor Napisal/-a jmotaln »

Spoštovani,

Prosim za odgovore oz. obrazložitev za Merila za pravne osebe in samostojne podjetnike posameznike - gospodarnost poslovanja. Opredeljeni so koeficienti gospodarnosti poslovanja, ki se ocenjujejo.

- glede na to, da je potrebno v vlogi predložiti tudi S.BON obrazec za l. 2016 - ali se točkuje dosežena gospodarnost iz l. 2016? V kolikor ne - v katerem letu se ocenjuje?

- V poslovnem načrtu je potrebno opredeliti gospodarnost poslovanja za pet let po naložbi - le-to postane obveznost upravičenca za naslednjih pet let.
- ali je potrebno dosegati vmesni koeficient (npr. gospodarnost poslovanja je več kot 1,03 do vključno 1,06) ali točno opredeljen koeficient, ki je opredeljen v PN?
- zaradi vlaganj v investicijo bo naša gospodarnost poslovanja manjša v naslednjih letih, kot je bila v letu 2016, vendar bo sčasoma naraščala - dosegati moramo
takšno gospodarnost, kot je opredeljena v PN - je tako?
- Ali se lahko odpovemo točkam iz naslova gospodarnosti poslovanja in posledično tudi obveznostim iz naslova le-tega merila?

Hvala in lp
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Gospodarnost poslovanja

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

Gospodarnost poslovanja se točkuje in upošteva iz S.Bon obrazca za leto 2016 (PO). Upravičenec, ki je pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik mora zagotavljati gospodarnost poslovanja vsaj v višini kot je opredeljena v poslovnem načrtu in razvidna iz BON obrazca za leto 2016, še pet koledarskih let po zadnjem izplačilu sredstev.
Gospodarnost poslovanja je obvezno merilo ekonomskega vidika naložbe in se ga točkuje pri s.p.-jih in pravnih osebah.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”