nakup zemljišča

Moderatorji: rsajemtvavtar

Odgovori
ezupan
Prispevkov: 0
Pridružen: 24 Feb 2010, 09:25

nakup zemljišča

Odgovor Napisal/-a ezupan »

Razpis 6.3 – kmetija bo kupila parcelo, delno kmetijsko, delno gozdno zemljišče. Kmet je za parcelo dal aro na roke preden je kandidiral na razpis. Ker mora biti celotna kupnina plačana po odobritvi sredstev na tem javnem razpisu, me sedaj zanima, če bi se zadevo dalo rešiti tako, da bi bilo v pogodbi zapisano, da je npr. 5000 eur vredno kmetijsko zemljišče, 3000 gozdno. Ali se vseeno to smatra kot, da je z investicijo pričel že prej? Verjetno bi zadevo rešili samo z dvema ločenima kupo prodajnima pogodbama – eno za gozdno zemljišče in drugo za kmetijsko?
mtvavtar
Prispevkov: 0
Pridružen: 04 Feb 2019, 09:39

Re: nakup zemljišča

Odgovor Napisal/-a mtvavtar »

Za izpolnjevanje ciljev iz poslovnega načrta se upoštevajo samo aktivnosti, ki so nastale po datumu izdaje odločbe o pravici do sredstev. Iz kupoprodajne pogodbe mora biti datumsko razvidno, da je zemljišče kupljeno in plačano po izdaji odločbe o pravici do sredstev, prav tako mora biti razvidno da je plačano v celoti. Lastništvo parcele mora biti vpisano tudi v zemljiško knjigo.
Odgovori

Vrni se na “Podukrep M6.3 - Pomoč za zagon dejavnosti, nemenjene razvoju majhnih kmetij - 2. JAVNI RAZPIS (22. 11. 2019 - 13. 2. 2020)”