oddaja podatkov za 2011

Moderatorji: jdularmbogovic

Odgovori
simdar
Prispevkov: 0
Pridružen: 04 Feb 2011, 10:47

oddaja podatkov za 2011

Odgovor Napisal/-a simdar »

Spoštovani,

fant je mladi prevzemnik kmetije in za leto 2011 mora prvič oddati podatke po metodi fadn. Ker smo podatke zbirali mesečno, me zanima kako sedaj te podatke oddamo in kam, ter do kdaj?
mbogovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Feb 2009, 14:47

Re: oddaja podatkov za 2011

Odgovor Napisal/-a mbogovic »

Vprašanje je sprejeto. MKGP pripravlja odgovor.
miro_MKGP
mbogovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Feb 2009, 14:47

Re: oddaja podatkov za 2011

Odgovor Napisal/-a mbogovic »

Spoštovani,

za ukrep 112 je bilo objavljenih več javnih razpisov. Vsak od teh razpisov je imel nekoliko drugačno oblikovano zahtevo glede obveznosti vodenja knjigovodstva po metodologiji FADN. Svetujemo vam, da si najprej v odločbi natančne preberete določbe, ki so veljale za javni razpis na katerem je mladi prevzemnik uspešno pridobil nepovratna sredstva. Določbe so si namreč različne med razpisi predvsem v tem, ali je potrebno poročati v obdobju petih let po izplačilu sredstev na zahtevo AKTRP (razpisi objavljeni do vključno 7.8.2009) oziroma tako zbrane podatke poslati do 31.3. naslednjega leta na MKGP brez poziva AKTRP (razpis objavljen 17.6.2011).

Podatke, ki ste jih zbirali mesečno, je potrebno ustrezno obdelati.

Na spletnih straneh MKGP in AKTRP je navedena tako metodologija zajema podatkov, ki se zapišejo v strukturirani obliki, ki jo imenujemo zbirni stavek. Navodilo za izdelavo zbirnega stavka je namreč natančno opisano v Uredbi Komisije (ES) št. 868/2008 ( http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 101:SL:PDF ), in sicer v Prilogi I - Oblika poročila s kmetijskega gospodarstva, kjer je navedeno: "Za vsako postavko in stolpec v tabelah v tej prilogi se je potrebno sklicevati na opredelitve in navodila iz Priloge II. Številke v stolpcih teh tabel so zaporedne številke podatkov v informacijskih medijih. Te zaporedne številke so označene sistematično, celo za mesta, ki ne bodo nikoli izpolnjena (na primer tabela K, stolpec Površina za proizvod 162 "Kravje mleko"). Neuporabljene številke so na voljo za poznejšo rabo in morajo biti izpolnjene z ničlo." Obrazložitev posameznih postavk najdete v Prilogi II te uredbi in še natančneje v dokumentu RICC 1256 (http://www.mkgp.gov.si/fileadmin/mkgp.g ... _okt11.doc)

Način zahtevane nadaljnje obdelave zbranih podatkov je zapisan v dokumentu RICC 882, ki je prav tako objavljen na spletnih straneh:
http://www.mkgp.gov.si/fileadmin/mkgp.g ... 8-1-sl.doc .

Na osnovi zgoraj navedene metodologijo se pošljejo obdelani podatki v skladu z zahtevami poziva AKTRP oziroma zahtevami javnega razpisa na elektronski naslov fadn.mkgp(at)gov.si. Obdelave se pošilja v elektronski obliki, ki zajema: (i) poročilo kmetijskega gospodarstva, kot ga opredeljuje Uredba Komisije (ES) št. 868/2008, (ii) izračunani standardni rezultati v skladu z objavljenim dokumentom RICC 882 ter (iii) zbirni stavek.
miro_MKGP
Odgovori

Vrni se na “FADN”