evidenca o delovnih opravilih

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
msovic

evidenca o delovnih opravilih

Vprašanje 1:
Na evidenčni list o delovnih opravilih se mora vpisati tudi analiza za N- min. Ker je maximalno število analiz 4 me zanima ali se mora
točno napisati posamezen gerk na katerem se je vršila ta analiza- ker so sicer evidence za posamezne kulture skupne.
Če se posameznega gerka ne napiše a bo to kršitev.

Vprašanje 2:
Zanima me tudi če se po N-min analizi za posamezen gerk ugotovi, da se ne sme več uporabljati dognojevanja a to potem velja za vse gerke tiste kulture ali
samo za tisti gerk na katerem se je N-min vzorčil. Ostalo pa gnoji po gnojilnem načrtu.
Prosim za čimprejšnji odgovor, ker me vsak dan prav v zvezi teh N-minov kliče veliko nosilcev kmetij.
tsilaj

Re: evidenca o delovnih opravilih

1. Evidence o delovnih opravilih se vodijo na nivoju posameznega GERK. Če je bil na GERK odvzet vzorec za Nmin analizo, se to vpiše v evidenco o delovnih opravilih. Če vodite evidence o delovnih opravilih za več GERK skupaj, potem v opombah navedite na katerem GERK je bil odvzet vzorec na Nmin analizo. Če tega podatka ni v evidencah o delovnih opravilih, se smatra, da te niso vodene ustrezno.

Pri tem pa opozarjamo, da je vodenje evidenc za več GERK dovoljeno le v primeru,kadar so GERK z identično rabo, se na njih izvajajo enake zahteve, so na njih posejane enake kmetijske rastline in se bodo na njih istočasno opravljala enaka opravila.
Če gre za večje površine in delovna opravila niso na vseh GERK opravljena sočasno, potem se mora evidenca voditi za vsak GERK posebej, ne glede na to ali se na GERK nahaja ista kultura.

2. Rezultat Nmin analiza služi upravičencu kot nasvet pri dognojevanju. Upoštevanje teh nasvetov ni predmet kontrole s strani ARSKTRP. Rezultati analize veljajo za vse tiste GERK-e, na katere se je vzorec za analize nanašal.
Odgovori

Vrni se na “KOPOP - splošna vprašanja”