Upravičena vrednost, okoljski vidik, usposobljenost

Moderator: rzgajnar

Odgovori
lzupan

Upravičena vrednost, okoljski vidik, usposobljenost

1. Upravičena vrednost
Glede na razhajanje informacij, ki sem jih pridobil na dveh različnih Info točkah KGZS in na dveh predstavitvah javnega razpisa IRP07, prosim za konkreten odgovor glede upravičene vrednosti naložbe. Na eni predstavitvi je bilo zatrjevano, da se za upravičeno vrednost upošteva najvišjo priznano vrednost po seznamu stroškov, ne glede na neto vrednost na ponudbi (tudi, če je neto vrednost na ponudbi nižja od priznane vrednosti na seznamu); na drugi predstavitvi je bilo predstavljeno, da, če je neto vrednost naložbe manjša od vrednosti iz seznama upravičenih stroškov se upošteva nižjo (se pravi neto vrednost na ponudbi); na telefonskem pogovoru preko Info točke pa mi je bilo celo rečeno, da se za fizične osebe upošteva neto vrednost glede na ponudbo, za pravne osebe pa vrednost priznana na seznamu stroškov? Zakaj bi bile fizične osebe v tem primeru v podrejenem položaju?

Se pravi, če jaz kot fizična oseba, lastnik gozda, nabavim gozdarski vitel 5,5 ton vlečne sile, lahko pričakujem 40% od 5,5 t x 1588,00 € ali lahko pričakujem 40% od neto vrednosti na računu?

2. Okoljski vidik
Ker na predstavitvah in na info točkah nihče ne zna točno obrazložiti zadeve glede okoljskega vidika, prosim za razlago glede tega in sicer, kaj naj bo ob ponudbi navedeno za ustrezno upoštevanje in izračun okoljskega vidika, se pravi npr.:
Nabava - 5.4.12.2 Vitel, tritočkovni, elektrohidravlično krmiljenje K2, K6 (je mišljeno, da to že vključuje 5.4.14 Daljinsko krmiljenje K6 in 5.4.16 Škripec gnan za izvleko vrvi in se te postavki navajata samo, če jih nabaviš v primeru nadgradnje svojega obstoječega vitla?)
ali se doda tudi posebej še 5.4.14 in 5.4.16 in pa seveda 5.4.15 Opozarjanje na nagib, ki pa ni serijska oprema?

3. NPK
Zanima me še, zakaj se pri ekonomskem vidiku v okviru usposobljenosti uporabnika ne upošteva NPK Negovalec dreves na višini, ki je po klasifikaciji tudi vključen pod gozdarstvo in lov?
rzgajnar

Re: Upravičena vrednost, okoljski vidik, usposobljenost

1. Pri vlogi se upošteva Priloga 1 Seznam upravičenih stroškov na enoto – mehanizacija za delo v gozdu. Pri zahtevku se upošteva vrednost računa brez ddv, če je vrednost nižja kot je določeno v Priloge 1, če je račun višji se upošteva vrednost določena v Prilogi 1.
2. V ceni vitla je vključena, že vsa dodatna oprema, izberete samo šifro 5.4.12.2 Vitel, tritočkovni, elektrohidravlično krmiljenje K2, K6.
3. Upoštevajo se NPK določeni v javnem razpisu.
Odgovori

Vrni se na “IRP07: Naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za delo v gozdu”