Kako zaščititi vnešene podatke?

Moderatorji: mbogovicjdular

Odgovori
agabrijel

Kako zaščititi vnešene podatke?

Pozdravljeni!Zanima me kako zaščititi že vnešene podatke za KNJ-FADN, imela sem že nekaj vnešenega pa mi je virus podrl računalnik in mi je vse zbrisalo tako da smo morali ponovno nasneti program. Kam in kako shraniti podatke?
agabrijel

Re: Kako zaščititi vnešene podatke?

Podatke, ki jih želite zaščititi je najbolje, da jih arhivirate in posnamete na disk. Ko jih želite spet na programu jih obnovite,

Navodilo za arhiviranje in obnovitev podatkov je na naslovu:

http://fadn.cyberkiko.com/page/Arhivira ... atkov.aspx

Pomembno:

Datoteko, ki je rezultat postopka arhiviranja, obvezno prekopirajte na disketo, CD, USB ključ ali drug računalnik/strežnik, s čimer zagotovite trajnejše hranjenje teh podatkov v primeru okvare vašega računalnika. Ne puščajte datoteke na svojem računalniku, saj je v primeru okvare le-tega ne boste mogli uporabiti za obnovitev podatkov! Zelo primerni in enostavni so USB ključi, ustreznega dobite že za cca 10EUR v večini računalniških trgovin. Če nimate druge možnosti, si lahko na GMailu naredite brezplačni račun in datoteke pošljete na ta poštni naslov.

Arhiviranje in obnavljanje podatkov se izvaja za vsako leto posebej! To pomeni, da morate imeti (trenutno) vsaj 6 arhivskih datotek - za leta 2003, 2004 ... 2008, ne škodi pa, če nekaj časa (glede na razpoložljive kapacitete) hranite tudi stare arhivske datoteke. V primeru obnavljanja, je priporočljivo, da se obnavlja od leta 2003 proti letu 2008 in ne mešano.

Zadnja verzija programa ob izhodu ali menjavi tekočega leta opozori, če podatki niso bili arhivirani že več kot teden dni. Dobro je, da se opozorila držite in arhivirate podatke - arhiviranje se pri uporabnikih, ki vodite za eno ali nekaj kmetij izvede dovolj hitro.
Odgovori

Vrni se na “FADN”