POZ-POD

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

POZ-POD

OdgovorNapisal/-a msovic » 18 feb 2015, 12:50

11.novembra sem prosila za odgovor kako dolgo morajo biti posejane oz. kdaj se lahko preorjejo površine s katerim kmetija vstopa v ukrep POZ-POD.
10.februarja sem dobila odgovor:
V okviru zahteve POZ_POD ali VOD_POD se kmetijske rastline sejejo po spravilu glavnega posevka. Pred setvijo naslednje kmetijske rastline se posevek podorje.

Me zanima naslednje:
Večinoma kmetij, ki bo oz. bi vstopila v ta ukrep bo dosevek posejala po spravilom žit. Največkrat pride za žiti pri nas na polje v naslednjem letu koruza, ki se seje šele aprila. Ali to pomeni, da se lahko posevek preorje šele tik pred setvijo koruze naslednje leto, kar se mi ne zdi smiselno, saj so izbrane kulture za POZ-POD neprezimni posevki, zato prosim za podrobnejšo definicijo začetka setve po spravilu glavnega posevka in čas oranja posevka POZ-POD pred setvijo naslednje kulture.
msovic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 feb 2009, 13:51

Re: POZ-POD

OdgovorNapisal/-a tsilaj » 05 mar 2015, 10:27

V skladu z Uredbo o ukrepih kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, ekološko kmetovanje in plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 (Uradni list RS, št. 13/15), je v okviru zahtev POZ_POD in VOD_POD posevek za zeleno gnojenje treba preorati najpozneje do 15.11. tekočega leta.
tsilaj
 


Vrni se na KOPOP - kmetijsko-okoljsko-podnebna plačila (2015-2020)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov