Zmanjšanje površin med letom

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
micka

Zmanjšanje površin med letom

Nekaj me zanima, nekje sem zasledil podatek, sedaj ga ne najdem več. Koliko ha lahko med letom vržem ven iz gerka, da ni kazni oz. prekrška?
Primer: če imam/uveljavljam 20ha koliko lahko vržem ven, da ni kazni ip. (nekje sem zasledil 3% torej 3 procente od 20ha , torej 6000m2 lahko odstranim iz nepredvidljivih razlogov brez kazni??). Ali to drži?
Hvala za odgovor v naprej!
kkindlhofer

Re: Zmanjšanje površin med letom

Iz vprašanja ni jasno razvidno, kaj točno je mišljeno, zato bo odgovor splošen: Če po oddaji zbirne vloge pride do nepredvidene situacije, ki zahteva umik dela površine GERK-a (prodaja, nezmožnost obdelave, ipd.), je potrebno spremembo površine GERK-a urediti v RKG na upravni enoti in za zmanjšano površino na ARSKTRP izvesti umik vseh vlog oz. zahtevkov, ki so bili prijavljeni na tej površini. Umik vloge (delni ali celoten) je mogoče narediti kadarkoli, razen v primeru, če je ARSKTRP upravičenca že obvestila o kakršnih koli nepravilnostih na površini, ki bi jo želel umakniti, ali če je najavila pregled na kraju samem. V primeru tako izvedenega umika seveda ni upravnih kazni. Če pa upravičenec po oddaji zbirne vloge, zaradi nepredvidenega razloga določene površine ne obdeluje, in spremembe ne sporoči v RKG in ne izvede umika te površine ter pripadajočih zahtevkov in ARSKTRP pri pregledih ugotovi neskladje med prijavo in dejanskim stanjem, se za razliko med prijavljeno in ugotovljeno površino, uporabijo upravne kazni. Če je razlika med prijavljeno in ugotovljeno površino za posamezno shemo ali ukrep do vključno 3% ali do 2 ha, se izplača ugotovljena površina, če pa je razlika večja, se uporabijo strožje upravne kazni, ki naraščajo z deležem neskladja (od tega da se znesek plačila zniža za dvakratnik razlike med prijavljeno in ugotovljeno površino, do tega da se v tekočem letu zneska ne izplača in sledijo znižanja plačil še v naslednjih treh letih).

ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “SPLOŠNA VPRAŠANJA GLEDE ZBIRNE VLOGE (2015-2020)”