drugačen stalež kot ob oddaji zbirne vloge

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

drugačen stalež kot ob oddaji zbirne vloge

OdgovorNapisal/-a tkovac » 09 avg 2016, 09:29

Samodejno vnešeni podatki v vlogi o staležu različnih vrst in kategorij živali na gospodarstvu so povsem drugačni od trenutnega stanja. Spremembe podatkov aplikacija ne dovoljuje. Kako ravnati v tem primeru?
tkovac
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 14 sep 2015, 17:28

Re: drugačen stalež kot ob oddaji zbirne vloge

OdgovorNapisal/-a tsilaj » 08 sep 2016, 07:20

Ob vnosu zbirne vloge se samodejno prevzamejo podatki o številu in posameznih kategorijah živali na dan 1. 2. tekočega leta. Stanje tega dne se upošteva pri izračunu obtežbe in količine dušika na kmetijskem gospodarstvu. Izjema je govedo, za katero se upoštevajo še štiri naključno izbrani datumi, podatke pa se pridobi iz Centralnega registra goveda.

Za KMG za katere je izveden pregled na kraju samem, se v izračunu povprečne letne obtežbe upošteva tudi število živali, ki jih na dan pregleda na kraju samem ugotovi kontrolor.

Obrazca kot takšnega ni mogoče spreminjati oziroma dopolnjevati. Spremembo glede staleža živali je potrebno sporočiti v primeru, ko kmetijsko gospodarstvo ne izpolnjuje več sprejetih obveznosti posameznih ukrepov Programa razvoja podeželja, ki so vezani na žival (Dobrobit živali - govedo oziroma KOPOP - reja lokalnih pasem, ki jim grozi prenehanje reje (GEN_PAS)). V tem primeru prav tako ne gre za poseg v obrazec o staležu živali, temveč upravičenec spremembo javi preko obrazca o izločitvi (in morebitni nadomestitvi) živali.
tsilaj
 


Vrni se na REGISTRI ŽIVALI

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron