UPRAVIČENOST DO PODPORE-PRVESNICE KUPLJENE V AVSTRIJI

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

UPRAVIČENOST DO PODPORE-PRVESNICE KUPLJENE V AVSTRIJI

OdgovorNapisal/-a mvraber » 12 feb 2019, 10:28

Na kmetijskem gospodarstvu so v letu 2018 zmenjali večje število živali v čredi krav molznic zaradi prehoda iz molže v molzišču na molžo z molznim robotom (izločitve in nakup prvesnic). Prvesnice so kupili v Avstriji. Ker telitve, ki so se zgodile v Avstriji, ni mogoče zabeležiti na Volosu, so na kmetijskem gospodarstvu še vedno evidentirane kot telice in ne bodo upravičene do podpore za mleko v gorskem območju za leto 2019, saj bodo ponovno telile šele po 28.februarju 2019. Predlagam, da se za takšne živali omogoči možnost dokazovanja upravičenosti do podpore z ustrezno listino – pedigre (kot priloga ob vložitvi zbirne vloge).
mvraber
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 feb 2009, 16:12

Re: UPRAVIČENOST DO PODPORE-PRVESNICE KUPLJENE V AVSTRIJI

OdgovorNapisal/-a llipovsek » 19 apr 2019, 09:35

Agencija bo pridobila podatke od omenjene kmetije o živalih, ki so bile pripeljane iz Avstrije na kmetijo.
Ker podatkov (npr: o prvi telitvi v Avstriji) ni mogoče preveriti v našem (SLO) registru (CRG), kot velevata uredbi o NP in IAKS bomo z dopisom in prejetimi dokumenti zaprosili UVHVVR za preveritev in potrditev pravilnosti podatkov.
V kolikor bodo s strani UVHVVR potrjeni podatki bomo podatke upoštevali pri nadaljnjih postopkih (kontrola na kraju samem, obračun in izplačila, ...).
ARSKTRP
llipovsek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 jan 2009, 10:25


Vrni se na Podpora za mleko v gorskih območjih

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov