GD II

Moderatorji: rzgajnar, dfemec, rsaje, rpakiz, nlenardic

GD II

OdgovorNapisal/-a isket » 10 mar 2019, 15:43

Torej če prav razumemo JR ne podpira nakupa opreme v obstoječe nezahtevne objekte?


Po prejšnji gradbeni zakonodaji so gradbena dovoljenja za nezahtevne objekte veljala 1 leto (npr: Objekti za kmetijske proizvode in dopolnilno dejavnost (80 m2) ter vinske kleti (150 m2). Torej če je vlagatelj nezahtevni objekt zgradil
v letu 2016 (takrat je tudi gradbeno dovoljenje bilo veljavno), sedaj ni upravičen do nakupa opreme v njega?

Sicer ni logike:

- če ima vlagatelj obstoječi manj zahtevni objekt ali pa objekt grajen pred letom 1968, je nakup opreme v njega upravičen strošek, če pa ima vlagatelj nezahtevni objekt pa ne :-).
- kakšna je razlika med vlagateljema, ki želita kupiti opremo v objekt: eden je že zgradil nezahtevni objekt sicer na osnovi pravnomočnega gradbenega dovoljenja, ki je danes pretečeno, drugi pa je prav tako zgradil nezahtevni objekt, kateremu pa veljavnost gradbenega dovoljenja še ni potekla, saj je bilo gradbeno dovoljenje pridobljeno po novi gradbeni zakonodaji (veljavnost gradbenih dovoljenj po novem je 5 let)?

Pogoj temelječ na strokovnosti presežkov.
isket
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 12:34

Re: GD II

OdgovorNapisal/-a rpakiz » 15 mar 2019, 08:22

Podpirajo se naložbe v opremo za predelavo ali trženje kmetijskih proizvodov v vseh objektih. Če gre za naložbo v nakup opreme za obstoječi objekt, ki je nezahtevni objekt, morate predložiti veljavno pravnomočno gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt. Iz vprašanja je razvidno, da je objekt že zgrajen in je zanj pridobljeno gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt.
Če gre za naložbo v nakup opreme in vlagatelj ni lastnik ali solastnik nepremičnine, na kateri se izvaja ta naložba, mora imeti v skladu s 15. točko prvega odstavka 100. člena uredbe sklenjeno dolgoročno pogodbo o najemu, zakupu, služnosti ali stavbni pravici za obdobje najmanj pet let po datumu zadnjega izplačila sredstev za naložbo ter overjeno soglasje lastnika k naložbi, če to soglasje ni vsebovano v pogodbi.
rpakiz
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 dec 2016, 09:45


Vrni se na Pogoji za pridobitev sredstev

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov