odstopljeni prispevki

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
cccom222
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Avg 2013, 08:14

odstopljeni prispevki

Odgovor Napisal/-a cccom222 »

Zanima me za kakšne namene se lahko uporabijo odstopljeni prispevki (kot zaposlitveni center ne rabimo plačevat prispevkov)?

Konkretno: ali jih lahko uporabimo za
- nakup opreme za potrebe izvajanja projekta,
- strošek zunanje evalvacije,
- za posredne stroške,
- za stroške potnih stroškov in malice zaposlenega na projektu,
- za prihodek ki ga kmetija kot član partnerstva ustvari iz dopolnilne dejavnosti na kmetiji SKD 85.590 (kmetija bo izvedla usposabljanje na kmetiji - vodilnem partnerju izstavila račun - ali se ta račun lahko krije iz odstopljenih prispevkov)

Prosim jasno definirajte za kaj od naštetega se lahko uporabijo odstopljeni prispevki.
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: odstopljeni prispevki

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

V kolikor kot zaposlitveni center ne plačujete prispevkov na bruto plače zaposlenih (domnevamo, da mislite na prispevke za socialno varnost zaposlenih), potem za njih v okviru projekta ne morete pridobiti javnih sredstev iz podukrepa 16.9 (če niso bili plačani). Prav tako stroškov dela za zaposlene, za katere ste že prejeli kaka druga javna sredstva, kot upravičen strošek ne morete uveljavljati v okviru podukrepa 16.9. Prvi odstavek 55. člena Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje namreč določa, da se sredstva odobrijo oziroma izplačajo članu partnerstva, ki je upravičenec do podpore, če je za iste upravičene stroške, kot jih navaja v vlogi na javni razpis oziroma v zahtevku za izplačilo sredstev, že prejel sredstva proračuna Republike Slovenije ali sredstva Evropske unije oziroma druga javna sredstva. Sicer pa morajo zaposlitveni centri glede načina porabe sredstev iz naslova oprostitev in ugodnosti pri plačevanju prispevkov zaradi zaposlovanja invalidov ravnati v skladu s 61. členom Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis (datum objave: 21. 12. 2018)”