Priloga 4- normiranci in davčni obračun

Moderatorji: rzgajnar, dfemec, rsaje, rpakiz, nlenardic

Priloga 4- normiranci in davčni obračun

OdgovorNapisal/-a inabergoj » 14 mar 2019, 12:01

Spoštovani,

V Prilogi 4 k Uredbi : Opis ekonomskih meril za izbor vlog in njihov izračun ter sestavine poslovnega načrta za enostavne in zahtevne naložbe pod točko c. Izračun prihodka iz poslovanja na podlagi SRS je navedeno takole:
Vir podatkov za vrednost skupnega prihodka iz poslovanja pri upravičencih, ki vodijo računovodstvo in oddajajo bilance na AJPES iz 1. točke ter enoto vloženega dela iz 2. točke, je izkaz poslovnega izida iz evidence AJPES. Če vlagatelj ni zavezan k oddajanju bilanc na AJPES, so vir podatkov za ugotavljanje vrednost prihodka iz poslovanja na enoto vloženega dela računovodski izkazi (priloga 3: Podatki iz bilance stanja in priloga 4: Podatki iz izkaza poslovnega izida), ki jih mora priložiti k davčnemu obračunu.

Vlagatelj , ki se bo prijavil na razpis ni zavezan k oddajanju bilanc na AJPES, ker je registriran kot dopolnilna dejavnost kmetiji - normiranec in zato ne more priložiti k davčnemu obračunu računovodskih izkazov priloga 3: Podatki iz bilance stanja in priloga 4: Podatki iz izkaza poslovnega izida.
Razumemo da gre za napako v primeru normirancev pri zgornji dikciji. Pravilno bi bilo da vlagatelj, ki ni zavezan k oddajanju bilanc na AJPES, priloži davčni obračun. Tak odgovor smo zasledili na forumu na isto tematiko pri ukrepu Gozdarstvo,kjer pravijo takole : “Normiranci predložijo davčni obračun natisnjen iz sistema e-davki”


Prosimo za vaš odgovor.
inabergoj
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 27 dec 2016, 12:28

Vrni se na Obveznosti upravičenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov