večnamenski objekt

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, rpakiz, nlenardic

večnamenski objekt

OdgovorNapisal/-a vvelikonja » 11 apr 2019, 10:08

Kmetija z dopolnilno dejavnostjo namerava preurediti objekt v stanovanjski del in del, ki bo namenjen predelavi sadja in zelenjave. Objekt je dvoetažen - v pritličju se bo odvijala dejavnost, v 1.nadstropju bodo pa stanovanjski prostori. Torej se z prilogo D1.4 izračunajo upravičeni stroški.

1. vprašanje je - ali se v tem primeru, ker je to več etažni objekt pridobijo 3 ponudbe?

Naslednja dilema je, da se bo v istih prostorih, lahko tudi z isto opremo, odvijalo več dejavnosti, ki so vse upravičene do podpore v tem JR: predelava sadja, zelenjave, degustacijski prostori, peka kruha, priprava testenin, skladiščenje vhodnih surovin ...

2. vprašanje - ali se lahko združi vse te dejavnosti v okvir 3eh ponudb?
Verjetno bi pa bilo potrebno oddati vsaj 2 vlogi, ker gre za kmetijske in nekmetijske proizvode. V vsakem primeru se srečamo s težavo porazdelitve oz. opredelitve upravičenih stroškov naložbe.

Lep pozdrav! VV
vvelikonja
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 08:36

Re: večnamenski objekt

OdgovorNapisal/-a rpakiz » 17 apr 2019, 12:09

1. Da. Prodaja kmetijskih proizvodov in degustacija kmetijskih proizvodov se ne smeta izvajati v istem prostoru in mora biti ločena od prostorov predelave.
2. Na javni razpis se lahko vloži več vlog. naložba v ureditev objektov oziroma nakup pripadajoče opreme ali druge opreme, ki se uporablja tudi za druge namene. Če je vključena predelava kmetijskih proizvodov, katerih rezultat predelave so nekmetijski proizvodi in ni možna razmejitev je vloga za naložbo v predelavo kmetijskih proizvodov, katerih rezultat predelave so nekmetijski proizvodi.
rpakiz
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 dec 2016, 09:45


Vrni se na Upravičeni stroški

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov