Praktični prikaz na lokaciji KG

Moderatorji: rtrojok, mmele

Praktični prikaz na lokaciji KG

OdgovorNapisal/-a batom » 14 apr 2019, 19:46

Za projekt EIP uredba v 32. členu, 2. odstavku, 2. alineji nalaga obvezen praktični prikaz na lokaciji KG za vsaj 3 KG, ki niso člani partnerstva. V točkovniku to ni posebej označeno kot obvezno, je pa navedeno, da lahko to stori le član partnerstva, ki je KG in sicer v okviru posebne dopolnilne dejavnosti (85.590).

Kaj storiti, če KG nima registrirane te dejavnosti?

Ali lahko obveznost izpolni tudi drug član partnerstva, npr. svetovalna organizacija, tako da organizira demonstracijo rešitve pri KG za vsaj 3 druge KG, ki niso člani partnerstva?

Hvala.
batom
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 apr 2018, 07:41

Re: Praktični prikaz na lokaciji KG

OdgovorNapisal/-a mmele » 16 apr 2019, 08:14

Uredba v drugi alineji 2. odstavka 32. člena določa, da je potrebno v primeru projekta EIP izvesti praktični prikaz rezultatov projekta na lokaciji najmanj enega kmetijskega gospodarstva, ki je član partnerstva, za najmanj tri kmetijska gospodarstva, ki niso člani partnerstva. Uredba ne določa, kdo mora izvesti ta praktični prikaz rezultatov. Lahko ga izvede kmetija, ki je član partnerstva (in ima registrirano ustrezno dejavnost, v kolikor jo predpisuje zakonodaja) ali svetovalna organizacija, ki je član partnerstva ali katerikoli drug član partnerstva. Pri tej obveznosti je pomembno, da se izvede na lokaciji lokaciji najmanj enega kmetijskega gospodarstva, ki je član partnerstva, in ne, kdo to izvede.
mmele
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 mar 2019, 08:02


Vrni se na M16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron