Finančna sposobnost upravičenca

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, rpakiz, nlenardic

Finančna sposobnost upravičenca

OdgovorNapisal/-a andrejm » 06 jun 2019, 08:07

Uredba v 6. odstavku 101. člena določa: Finančno sposobnost upravičenca za kritje stroškov izvedbe naložbe nad 1.000.000 eurov priznane vrednosti lahko oceni ARSKTRP s pomočjo izvedenca.

Kaj natančneje ta določba pomeni? Kaj lahko ocenjuje in preverja ARSKTRP s pomočjo izvedenca? Iz določbe izhaja, da se lahko oceni možnost ali je investitor sposoben plačati investicijo - to pomeni, da ima (oziroma bo imel) za to razpoložljiva sredstva. To ne pomeni, da se ocenjuje poslovni načrt in projekcije poslovanja investititorja, pač pa le zaprtost finančne konstrukcije, ki jo investitor izkazuje z izjavo banke.

Ali torej za ta namen ne zadostuje izjava banke, ki navaja, da investitor ima na razpolago sredstva za izvedbo in plačilo investicije? Kaj se torej v takšnem primeru oceni? Se preveri na banki ustreznost njihove izjave?

Prosimo za več informacij o tem kaj natančno lahko v takem primeru oceni ARSKTRP s pomočjo izvedenca.
andrejm
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 mar 2016, 22:30

Re: Finančna sposobnost upravičenca

OdgovorNapisal/-a rpakiz » 12 jun 2019, 08:22

Agencija lahko s pomočjo izvedenca oceni zaprtost finančne konstrukcije za kritje stroškov naložbe nad 1 MIO. Poleg bančne izjave, ki jo mora vlagatelj priložiti, izvedenec skladno preuči pripravljen poslovni načrt, ter bilance.
rpakiz
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 dec 2016, 09:45


Vrni se na Pogoji za pridobitev sredstev

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron