SADNE SORTE

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, rpakiz, nlenardic

SADNE SORTE

OdgovorNapisal/-a zkramar » 10 jun 2019, 08:36

V zadnjih dveh letih se je v sosednjih državah uveljavilo več dobrih sort (tudi klubskih) različnih sadnih SORT, ki zaradi različnih vzrokov še niso v preizkušanju pri nas in posledično niso vpisane v Sadni izbor Slovenije. Ali lahko s pozitivnim mnenjem odgovornih strokovnih inštitucij sadjarji kandidirajo na javni razpis z novejšimi TRŽNO aktualnimi sortami?
zkramar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 feb 2009, 15:41

Re: SADNE SORTE

OdgovorNapisal/-a nlenardic » 12 jun 2019, 13:16

Če je predmet naložbe postavitev novega sadovnjaka, niti javni razpis niti investicijska uredba ne predpisujeta sort, s katerimi se lahko kandidira, tako da lahko sadjarji kandidirajo s katerokoli sorto. V kolikor gre za obnovo sadovnjaka, uredba v 4. točki 1. odstavka 7. člena Uredbe predpisuje, da se kot obnova šteje zamenjava obstoječih sort s tržno primernimi sortami ali sortami, ki so manj občutljive zoper bolezen. Seznami so jasni in pripravljeni v naprej. Če pa se vprašanje naša na dodelitev točk, pa javni razpis in uredba (oziroma njune priloge) prav tako jasno definirata, katere sorte so upravičene do dodelitve točk.
nlenardic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 feb 2019, 09:57


Vrni se na 11. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2019, namenjene prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe (datum objave: 1. 2. 2019)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron