FADN-poročilo za 2009

Moderatorji: mbogovicjdular

Odgovori
blatnikf

FADN-poročilo za 2009

V marcu 2009 sem prejel sredstva za Mladega prevzemnika in sem tako dolžan voditi knjigovodstvo po metodi FADN. Ročno vodim obrazce finančnih tokov in stanje živine. Ker pa ne morem prodobiti računalniškega programa, Vas sprašujem, kako bom oddal poročilo za leto 2009? Ali je mogoče dovolj, da podatki niso obdelani, so pa, kot sem rekel, ročno vodeni po mesecih, za celo leto.
Hvala za Vaš odgovor.
mbogovic

Re: FADN-poročilo za 2009

V prvi vrsti je potrebno izpolniti dikcije iz posameznega javnega razpisa. Že v odgovorih na Forumu iz leta 2009, si je mogoče ustrezno odgovoriti na vaše vprašanje.

Kot je omenil že sam operater programa KNJ-FADN, program ni verodostojen in ni posodobljen. MKGP ne priporoča njegove uporabe. V letu 2010 bo MKGP pripravil sodobno verzijo računalniškega programa za obdelavo podatkov o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN. O tem bo poslano obvestilo s podrobnimi navodili na naslov vseh 1obveznikov*.

Vaši podatki o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN, ki so evidentirani na predpisanih obrazcih, naj ostanejo arhivirani na kmetijskem gospodarstvu tudi kot dokazilo v primeru kontrole.

Posebej opozarjamo, da na nobenemu organu, ne MKGP in ne ARSKTRP ne pošiljate vaših podatkov V FIZIČNI OBLIKI (na popisnih listih in obrazcih), niti ne na ELEKTRONSKIH NOSILCIH (CD) v obliki Excelovih tabel ali podobnih zapisov.

Za leto 2010 so objavljeni novi obrazci.

http://www.arsktrp.gov.si/si/obrazci_in ... fadn_2010/

OPOMBA*
1obvezniki: kmetijska gospodarstva - prejemniki javnih sredstev v programih SAPARD, EPD, PRP 2007-2013 in ukrepih Pomoč mladim kmetom za prevzem kmetij, ki so na osnovi dikcije v posameznem javnem razpisu dolžni spremljati podatke o gospodarjenju na kmetiji po metodologiji FADN.
miro_MKGP
Odgovori

Vrni se na “FADN”