Okoljevarstveno soglasje - namakalni sistem za več uporabnik

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, nlenardic, rpakiz

Okoljevarstveno soglasje - namakalni sistem za več uporabnik

OdgovorNapisal/-a kkfunda » 19 sep 2019, 07:07

Pozdravljeni,

popravljam oz. dopolnjujem moje včeraj zastavljeno vprašanje.

Predmet naložbe je enostavni objekt, namakalni sistem za dva uporabnika, z vodnim zbiralnikom (bruto prostornine 230m3 z odvzemom v obsegu največ 4l/s in skupno največ 1000m3/leto), po Prilogi 1 UREDBA o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje, ne spada v kategorijo za katere je potrebno opraviti postopek presoje vplivov na okolje.

Glede na karakteristike že sedaj vemo, da presoja vplivov na okolje ni potrebna. To trditev smo preverili tudi na Ministrstvu za okolje. Ali moremo v vsakem primeru podati vlogo za predhodni postopek presoje vpliva na okolje, čeprav že sedaj vemo, da bo le-ta zavržena?

Še enkrat že v naprej hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav.
kkfunda
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 29 feb 2016, 11:12

Re: Okoljevarstveno soglasje - namakalni sistem za več upora

OdgovorNapisal/-a dfemec » 17 okt 2019, 10:52

Če je naložba poseg v okolje v skladu s predpisom, ki ureja posege v okolje, in se naložba ne nanaša na ureditev zahtevnih, manj zahtevnih ali nezahtevnih objektov v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, mora upravičenec pridobiti okoljevarstveno soglasje ali sklep, da postopek presoje vplivov na okolje ni potreben.
dfemec
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 mar 2016, 14:41


Vrni se na M4.3 Podpora za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron