PID dokumentacija pri zahtevku

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, nlenardic, rpakiz

PID dokumentacija pri zahtevku

OdgovorNapisal/-a bkosec » 03 okt 2019, 09:00

Pozdravljeni,
Nova gradbena zakonodaja ne predpisuje izdelave PID dokumentacije v kolikor je bila v PZI dokumentaciji ni bilo sprememb. Posledično lahko pridobimo uporabno dovoljenje na podlagi PZI dokumentacije.
25. člen
(načrti projektne dokumentacije izvedenih del)
(1) Če med gradnjo ni prišlo do odstopanj od projektne dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja, ki je bila sestavni del gradbenega dovoljenja, in od projektne dokumentacije za izvedbo gradnje, se načrti projektne dokumentacije izvedenih del ne izdelujejo. Za načrte projektne dokumentacije izvedenih del štejejo načrti projektne dokumentacije za izvedbo gradnje.
V 7. javnem razpisu je naslednja zahteva:
v primeru naložb v zahtevne ali manj zahtevne objekte mora imeti upravičenec ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev pravnomočno uporabno dovoljenje in projekt izvedenih del (v nadaljnjem besedilu: PID). PID in uporabno dovoljenje mora hraniti na kraju samem ter ju predložiti na zahtevo agencije;
V novi uredbi pa:
(6) V primeru naložb v ureditev zahtevnih ali manj zahtevnih objektov v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, mora upravičenec zahtevku za izplačilo sredstev priložiti pravnomočno uporabno dovoljenje ter projektno dokumentacijo izvedenih del, na podlagi katere je bilo izdano uporabno dovoljenje.
V skladu z novo gradbeno zakonodajo lahko pridobimo uporabno dovoljenje na podlagi PZI dokumentacije. Z dodatnimi stroški za investitorja lahko naredimo PID dokumentacijo, vendar še vedno ne moremo zadovoljiti vaše dikcije iz uredbe: "projektno dokumentacijo izvedenih del, na podlagi katere je bilo izdano uporabno dovoljenje".
Lahko vam priložimo PID dokumentacijo, ki je bila narejena izključno za potrebe razpisa in je investitorju povzročila dodatne stroške, vendar ta PID dokumentacija ni dokumentacijo na podlagi katerega je bilo izdano uporabno dovoljenje. Uporabno dovoljenje je bilo v tem primeru izdano na podlagi PZI dokumentacije.
Torej ob zahtevku pričakujete nekaj kar ne obstaja. Boljša formulacija besedili bi bila: projektno dokumentacijo, na podlagi katere je bilo izdano uporabno dovoljenje. Kar bi pomeni obe varianti (PZI ali PID).
Vprašanja:
1. Ali moramo pri 7. JR izdelati PID dokumentacijo samo zaradi ARSKTRP za izvedbo kontrole na kraju samem ali lahko arhiviramo PZI dokumentacijo in z njo dokazujemo skladnost gradnje pri kontroli?
2. Ali z dikcijo "projektno dokumentacijo izvedenih del, na podlagi katere je bilo izdano uporabno dovoljenje" uveljavljate nadstandard pri upravnem postopku pridobitve uporabnega dovoljenja in s tem investitorju povzročate dodatne stroške za dokumentacijo, ki ni predpisana v upravnem postopku?
Prosim za odgovor do 11.10.2019, ker se rok oddaje zahtevka približuje.

Lep pozdrav,
Boštjan
bkosec
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 sep 2011, 20:48

Re: PID dokumentacija pri zahtevku

OdgovorNapisal/-a nlenardic » 10 okt 2019, 07:34

Agencija se bo še vedno držala določila, da je potrebno priložiti pravnomočno uporabno dovoljenje ter projektno dokumentacijo izvedenih del, na podlagi katere je bilo izdano uporabno dovoljenje, vendar pa skladno z novo gradbeno zakonodajo PZI ob izdaji uporabnega dovoljenja tako rekoč prevzame funkcijo PID-a. V kolikor je bilo torej uporabno dovoljenje izdano na podlagi PZI dokumentacije, bomo le to upoštevali na zgoraj navedeni način.
nlenardic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 feb 2019, 09:57


Vrni se na 7. javni razpis za naložbe kmetijskih gospodarstev, namenjene izvajanju ekološke pridelave hrane, za leto 2016 (datum objave: 25. 11. 2016)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron