NALOŽBA MENJAVA KRITINE

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, mtvavtar

NALOŽBA MENJAVA KRITINE

OdgovorNapisal/-a psenicar » 27 nov 2019, 08:53

Mladi prevzemnik želi v okviru razvojnega cilja 1.4 Povečanje in posodobitev proizvodnih kapacitet po vrstah objektov in skupno v živinoreji (novogradnja, adaptacije ali investicijsko vzdrževanje) menjati strešno kritino in late na hlevu. Za objekt ima staro gradbeno dovoljenje, ki se glasi na očeta. Ali je za dokazovanje izpolnitve razvojnega cilja ustrezno obstoječe gradbeno dovoljenje in ali bo potrebno potem priložiti tudi uporabno dovoljenje za objekt, glede na to, da gre za investicijsko vzdrževalna dela?

Lepo prosim za natančno pojasnilo!
Hvala in lep pozdrav, Polona
psenicar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 feb 2009, 15:44

Re: NALOŽBA MENJAVA KRITINE

OdgovorNapisal/-a rsaje » 03 dec 2019, 09:46

Investicija se mora izvesti v objektu, ki je legalen. Vsa gradbena dela morajo biti izvedena v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, urejanje prostora, varstvo kulturne dediščine in varstvo okolja.
Legalnost objekta lahko dokazujete z gradbenim dovoljenjem za hlev (ki se glasi na očeta), izvedbo gradbenih del v skladu z zakonodajo pa lahko dokazuje s potrdilom UE, da za načrtovano investicijo (menjavo strešne kritine, ki spada pod investicijsko vzdrževanje) ne potrebuje nobenega dovoljenja oz soglasja.
rsaje
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 mar 2016, 14:42


Vrni se na Poslovni načrt in izbira razvojnih ciljev

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron