4. uporabno dovoljenje

Moderatorji: rsaje, mtvavtar

4. uporabno dovoljenje

OdgovorNapisal/-a ademsar » 10 dec 2019, 06:52

Ali se uporabno dovoljenje nanaša na objekt ali na investicijo?
Na večini gorenjskih UE ko MP sprašujejo, če rabijo za vgradnjo opreme ali inv. vzd. dela na objektu odgovorijo, da za taka dela ne rabijo uporabnega dovoljenja, ker ga zakonodaja ne zahteva.

Ana
ademsar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 23 maj 2016, 12:07

Re: 4. uporabno dovoljenje

OdgovorNapisal/-a rsaje » 20 dec 2019, 10:31

Kadar so naložbe v objekte cilj v poslovnem načrtu, morajo biti gradbena dela opravljena v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, urejanje prostora, varstvo kulturne dediščine in varstvo okolja. V skladu z navedenim, se vsa dovoljenja nanašajo na investicijo, ki jo upravičenec izvaja v okviru podukrepa M6.1.

Če upravičenec izvaja investicijsko vzdrževalna dela ali kupuje opremo, ki jo bo vgradil ali postavil v že obstoječem objektu je pomembno, da je objekt legalen. To pomeni, da mora upravičenec zahtevku priložiti gradbeno ali uporabno dovoljenje za obstoječi objekt v katerem bo izvedel investicijo.

Če upravičenec izvaja novogradnjo ali takšne vrste ureditev objekta za katero potrebuje gradbeno dovoljenje (rekonstrukcijo), mora zahtevku priložiti gradbeno dovoljenje in tudi uporabno dovoljenje, če to zahteva gradbena zakonodaja.Upravičenec mora pred načrtovano investicijo sam na UE preveri ali je za investicijo v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje in ob zaključku uporabno dovoljenje. Dovoljenje, ki je potrebno, mora priložiti zahtevku za izplačilo 2. obroka.
rsaje
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 mar 2016, 14:42


Vrni se na Podukrep M06.1 (PRP 2014-2020)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron