Upravičeno območje za izvajanje operacije ESRR

Moderatorji: bgricar, mjeric, ihorvat, atrcek, kseverkar

Upravičeno območje za izvajanje operacije ESRR

OdgovorNapisal/-a simonaz » 11 feb 2020, 12:44

Prosimo, če nam lahko pojasnite na kakšen način se lahko izvajajo aktivnosti operacije, glede na Navodila organa upravljanja o upravičenih stroških v točki 1.3.2.1 (pravila za sklad ESRR) :
1. operacija oz. aktivnosti operacije se lahko izvajajo na območju LAS, vendar v okviru 15 % tudi izven urbanih naselij?
2. operacija oz. aktivnosti operacije se lahko izvajajo tudi izven območja LAS, vendar samo v urbanih naseljih iz priloge Uredbe CLLD in ne v naseljih z več kot 10.000 prebivalcev, vendar v okviru 15%?
3. operacija oz. aktivnosti operacije se lahko izvajajo tudi izven Slovenije, vendar v okviru 15% (ali je tu omejitev kje, npr. udeležba na sejmu v Milanu, ali na Dunaju)?

Zanima nas za primer, da bi v okviru operacije izvedli nastop na sejmu, kar šteje med promocijo, ki je z uredbo CLLD omejena na 10% upravičenih stroškov.
simonaz
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 dec 2019, 14:54

Re: Upravičeno območje za izvajanje operacije ESRR

OdgovorNapisal/-a atrcek » 13 feb 2020, 10:27

Odstotek, ki ga navajate (15% ) ni v skladu z veljavno Uredbo CLLD. Za sklad ESRR se mora operacija izvajati v tistih območjih oz. naseljih, ki so opredeljena v finančnem okviru v SLR (tam morajo biti doseženi cilji in kazalniki operacije) za posamezni LAS.
Izjema je samo v skladu z 28. Členom veljavne Uredbe CLLD opredeljeni stroški promocije: Stroški promocije na programskem območju, ki se neposredno navezujejo na izvajanje operacije, lahko zajemajo največ deset odstotkov upravičenih stroškov za zadevno operacijo. Kot programsko območje se smatra celotna Slovenija.
Aktivnosti izven programskega območja lahko izvaja samo LAS v okviru podukrepa 19.4 - Podpora za tekoče stroške in stroške animacije.
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov