Kazalnik-novo delovno mesto

Moderatorji: bgricar, ihorvat, atrcek, kseverkar, mjeric

Kazalnik-novo delovno mesto

OdgovorNapisal/-a LAS Notranjska » 05 mar 2020, 14:29

Pozdravljeni,
naše vprašanje se nanaša na doseganje kazalnika »novo delovno mesto« in posledično na ustrezno dodelitev točk za doseganje merila iz tega naslova.
Vlagatelj vloge ima sedež izven območja LAS in ima kot kazalnik zapisano novo delovno mesto. Zaradi tega bi prejel maksimalno število točk pri tem merilu. Glede na nevedeno sprašujemo, če je kje opredeljeno, kje mora biti »sedež« novega delovnega mesta? V katerih dokumentih je to opredeljeno in kako se to dokazuje?
Ocenjevalna komisija je pripravila seznam vlog za operacije 19.2. v potrditev Upravnemu odboru. Ali lahko Upravni odbor ne potrdi posamezne vloge brez podane utemeljitve?
Prosimo, da se odgovori za oba sklada.
LAS Notranjska
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 sep 2015, 08:09

Re: Kazalnik-novo delovno mesto

OdgovorNapisal/-a atrcek » 11 mar 2020, 08:28

Za sklad ESRR morajo biti cilji in kazalniki doseženi ter aktivnosti izvedene znotraj upravičenega območja/naselij, ki so vključena v finančnih okvir posameznega LAS.
Prav tako za sklad EKSRP velja, da se operacije izvajajo znotraj območja LAS, zato mora biti tudi delovno mesto vzpostavljeno na območju LAS.

V skladu z določbami Uredbe CLLD morajo biti izbirni postopki transparentni in morajo zagotavljati revizijsko sled. UO o operacijah odloča v skladu s pristojnostmi, ki so določene v ustanovni pogodbi LAS, v strategiji lokalnega razvoja ter v internih dokumentih za delovanje LAS. Odločitve organov LAS morajo biti transparentne, sklepi morajo biti obrazloženi.
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost