Trajni nasadi - kolektivna naložba

Moderatorji: rpakiz, nlenardic

Trajni nasadi - kolektivna naložba

OdgovorNapisal/-a marjetak » 11 mar 2020, 09:52

Spoštovani,

dve kmetijski gospodarstvi nameravata v okviru kolektivne naložbe kandidirati za naložbo v trajne nasade.
Zanima nas, ali bo potrebno razdeliti tudi gerke trajnih nasadov, kjer bo potekla naložba (npr. vsak pol). To bo tehnično neizvedljivo, saj ima sedaj en vlagatelj ta zemljišča v najemu od Sklada kmetijskih zemljišč RS in gerke ne more prenesti.

Prosimo vas za tehnično rešitev, na kakšen način se lahko izvede kolektivna naložba v trajne nasade, ketere gerke ima v upravljanju en član partnerstva kolektivne naložbe in ima zemljišča v najemu od Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

Lep pozdrav!
marjetak
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 mar 2017, 09:33

Re: Trajni nasadi - kolektivna naložba

OdgovorNapisal/-a nlenardic » 25 mar 2020, 14:27

Ob upoštevanju vseh pogojev uredbe se morajo v primeru kolektivnih naložb računi glasiti na oba vlagatelja, uredba pa ne določa, da se mora GERK nanašati na oba vlagatelja. Smisel kolektivne naložbe je v njeni souporabi med člani in zmanjševanju stroškov, ne pa v lastništvu naložbe. Potrebno pa je jasno obrazložiti skupno rabo kolektivne naložbe, izhajajoč iz potreb obeh kmetijskih gospodarstev. V kolikor gre le za združevanje individualnih investicij v kolektivne z namenom dvigovanja stopnje sofinanciranja, vse skupaj meji na umetno ustvarjanje pogojev.
nlenardic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 feb 2019, 09:57


Vrni se na 11. javni razpis za podukrep 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2019, namenjene prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe (datum objave: 1. 2. 2019)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost